Societat 05/02/2021

Les compareixences de polítics a la comissió de l'escàndol de l'IMAS seran públiques

Es faran telemàticament pel covid-19 i només seran obertes per als mitjans de comunicació

1 min
Imatge de la constitució de la comissió política de l'IMAS.

La comissió política que pretén analitzar els casos d'explotació sexual de menors tutelades per l'IMAS va aprovar dijous per unanimitat que les sessions on compareguin polítics siguin públiques. Es faran telemàticament pel covid-19 i només seran obertes per als mitjans de comunicació, que no tindran ni veu ni vot i hauran de demanar permís per seguir les compareixences com a mínim 24 hores abans.

Les compareixences polítiques es faran per ordre d'antiguitat des de l'any 2007 fins a arribar a la legislatura actual, segons han informat els partits del Pacte al Consell de Mallorca, PSIB, MÉS i Podem en un comunicat. La comissió ha establert aquest calendari perquè durant aquells anys es va aprovar el Protocol Marc Interdisciplinari d'Actuacions en Casos de Maltractament Infantil a les Illes Balears. Això suposa que finalment sí que s'investigarà el mandat de l'actual presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que comprèn el període entre els anys 2007 i 2010. A aquestes sessions s'hi convidarà els presidents de l'IMAS, vicepresidents i directors insulars d'Infància i Família.

Els portaveus dels tres partits del Pacte han tornat a convidar el PP i Vox a integrar-se dins la comissió, perquè són les dues úniques formacions de l'oposició que encara no s'hi han sumat. A més, esperen la col·laboració de tots els polítics que siguin cridats per comparèixer, i han reclamat especialment la participació dels membres del PP, malgrat que de moment no forma part de la comissió.

stats