Societat 10/07/2018

La regidora de Comerç diu que sí que es persegueix la venda ambulant i que no hi ha desregularització

Joana Maria Adrover assegura que l'ordenança cívica està en tràmits jurídics que no es poden passar per alt i desconeix quan es podria aprovar la normativa que regula la venda ambulant il·legal

Aina Riera Serra
2 min
Venedors ambulants a prop de la Plaça Major de Palma

PalmaPimeco i Afedeco han anunciat que no assistiran al Consell Municipal del Comerç que s'ha de dur a terme aquest dimarts migdia i que integra diferents entitats i àrees municipals, entre les quals Sanitat i Consum, Seguretat Ciutadana, Medi Ambient, oposició i els sindicats més representatius del sector comercial.

El motiu que esgrimeixen les dues associacions comercials és la manca de regularització, ja que no està aprovada la nova ordenança cívica, i la manca de persecució per part de Cort contra la venda ambulant il·legal.

La regidora de Comerç, Joana Maria Adrover, declara que ha sabut la notícia pels mitjans i que no ha rebut cap carta per part de les associacions comercials. Assegura que fins ara el diàleg ha estat fluït i que les reunions s'han mantingut amb total normalitat.

Pel que fa a l'aprovació de l'ordenança cívica que regula i persegueix la venda ambulant il·legal, Joana Maria Adrover ha afirmat que no hi ha cap desregularització. Ha explicat que estan pendents d'uns tràmits jurídics que "no es poden passar per alt" i considera raonable que això comporti un temps. Assenyala que el problema és la dificultat per oferir alternatives a les persones que practiquen la venda al carrer, ja que la majoria no disposen d'un permís per treballar.

D'altra banda, ha dit que des de l'actual equip de govern s'ha fet molta feina per incentivar el petit comerç amb la prohibició de noves llicències per a grans centres comercials com el projecte de les Fontanelles, la creació d'una línia de subvencions directes cap al petit comerç –que enguany arriben als cent mil euros– i la creació del catàleg dels comerços emblemàtics, entre altres.

Adrover ha explicat que el Consell Municipal del Comerç era una reivindicació històrica del sector que es va satisfer per promoure el diàleg amb les institucions i que es va crear a principi de legislatura. L'òrgan es reuneix cada sis mesos per tractar diferents temàtiques relacionades amb el consum i el comerç.

En la reunió d'aquest dimarts es presentarà el Punt d'Atenció a l'Emprenedor que hi haurà a partir d'ara a la seu de Palma Activa de Palma, una demanda que també havia fet el sector empresarial. A més, es donarà a conèixer el catàleg de comerços emblemàtics que ha impulsat la Regidoria de Comerç.

stats