Política 10/07/2018

Pimeco i Afedeco rebutgen reunir-se amb Cort per la permissivitat amb la venda ambulant

Les patronals protesten per la "permissivitat i absoluta complaença" del Consistori amb la venda il·legal

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaLes patronals Pimeco i Afedeco no assistiran al Consell Municipal de Comerç convocat per l'Ajuntament de Palma en protesta per la "permissivitat i absoluta complaença" del Consistori amb la venda ambulant il·legal.

En un comunicat, ambdues associacions i les federacions patronals de les quals participen, PIMEM i CAEB, respectivament, han retret a la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, la seva "nul·la sensibilitat" cap al sector.

Subratllen que la competència il·legal dels venedors ambulants és un problema que s'arrossega des de fa molt de temps i davant el qual "els diferents partits" semblen haver "abaixat els braços".

Aquesta actitud ha propiciat la situació "del tot surrealista" que la Policia es veu impossibilitada per actuar per "la falta d'una normativa i d'instruccions clares".

Afedeco i Pimeco retreuen al govern municipal que "encara no hagi estat capaç de posar-se d'acord i resoldre un problema que afecta en grans quantitats el comerç local de l'illa" i que ha registrat "un creixement desproporcionat" per la "desídia" dels responsables municipals.

Les patronals han remès la seva queixa per carta a la regidora Adrover; hi remarquen "l'absoluta indefensió" i la "desconsideració" que sofreixen.

Per tot això, rebutgen participar en el Consell Municipal de Comerç i estudien "quines mesures adoptaran en el futur" perquè s'atenguin les seves demandes.

stats