Societat 14/07/2014

Comencen les operacions de reflotament del 'Costa Concordia'

El creuer serà traslladat fins a Gènova i allà serà desmantellat

Efe
1 min
El reflotament del 'Costa Concordia' / AFP

RomaEl 'Costa Concordia', el creuer sinistrat el 2012 davant de l'illa italiana del Giglio que va causar la mort de 32 persones ha començat a ser reflotat aquest dilluns a les 06.00 hores. Està previst que al llarg del dia l'embarcació sigui reflotada dos metres sobre la línia d'aigua i, posteriorment, sigui traslladada a 30 metres mar endins en direcció est. La d'aquest dilluns és la primera de les operacions de reflotament que duraran entre sis i set dies, segons les condicions meteorològiques.

Es tracta de la penúltima etapa d'un projecte destinat a desencallar, redreçar, reflotar i desballestar aquest vaixell. Un cop s'hagi dut a terme el reflotament total, el 'Costa Concordia' serà traslladat a Gènova, lloc on es procedirà al desmantellament, tal com va anunciar el primer ministre italià, Matteo Renzi, el 30 de juny. D'aquesta manera, i ajudada per diversos remolcadors, l'embarcació recorrerà 200 milles nàutiques (370 quilòmetres) a una velocitat de dos nusos per hora (3,7 km/h).

El 13 de gener del 2012, el 'Costa Concordia' va naufragar després de topar amb un escull davant les costes de l'illa italiana de Giglio, a la mar Tirrena. Posteriorment, la naviliera va admetre que el naufragi es va produir després que el capità del vaixell, Francesco Schettino, s'acostés massa a la costa i variés així la ruta establerta.

stats