Societat 29/03/2021

Cinquè dia consecutiu sense morts per covid-19 a les Balears

Augmenten els casos actius, però encara són a nivells de l'estiu

2 min
Una UCI de l'Hospital de Son Espases.

PalmaLes Balears encadenen cinc dies consecutius sense notificar cap mort per covid-19. La xifra total de persones que han perdut la vida és de 799, però després d'unes setmanes d'un creixement elevat en què diàriament es notificaven de mitjana entre 3 i 5 defuncions, des del passat dimecres no ha mort cap persona a les Illes amb el contagi actiu. Tot i això la resta d'indicadors continua augmentant lleugerament a les Illes.

En les darreres 24 hores la Conselleria de Salut ha detectat 43 nous contagis de les 1.552 proves realitzades. 16 menys de les que es van detectar aquest diumenge, però una mica per sobre de les que es detectaren diàriament les darreres setmanes. La xifra de casos actius també continua en augment i actualment a l'Arxipèlag hi ha 1.233 illencs amb el contagi actiu. Tot i l'increment registrat en els darrers dies, la xifra de casos actius ha retrocedit a nivells de l'estiu. Concretament la xifra de persones amb el contagi actiu a les Illes Balears és la més baixa des del 12 d'agost de l'any passat.

La incidència acumulada a 14 dies aquest dilluns se situa en 56,90 casos per cada 100.000 habitats a les Illes: 60 a Mallorca 60; 33 a Menorca; 20 a Eivissa i 33 a Formentera. Pel que fa a la incidència acumulada en els darrers set dies és de 29 casos per 100.000 habitants a les Balears: 30 a Mallorca, 16 a Menorca, 11 a Eivissa i vuit a Formentera.

Població amb el covid-19 actiu a les Balears

Pel que fa a la situació als hospitals i centres sanitaris de les Illes també han experimentat un lleuger ascens. La xifra total de persones hospitalitzades s'eleva a 73, tres més que dissabte, però un dels pacients ingressats a l'UCI ha rebut l'alta. A més, 872 persones són ateses actualment pel Servei de Salut de les Illes Balears i 12 sanitaris tenen actualment el contagi actiu.

Evolució dels malalts per covid-19 a les Balears

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, no s'ha detectat cap nou contagi entre els usuaris i tampoc cap usuari està hospitalitzat, mentre que 6 professionals tenen el contagi actiu.

stats