Societat 04/11/2020

Cerquen una avioneta desapareguda a la Mediterrània que es va enlairar a Eivissa

A l'aeronau, que pertany a l'Aeroclub de Reus, hi viatjaven dos tripulants

Ara Balears
2 min
Un equip de Salvament Marítim du a terme la recerca.

PalmaSalvament Marítim i el Servei Aeri de Rescat (SAR) de l'Exèrcit de l'Aire estan cercant una avioneta que va desaparèixer aquest dimarts horabaixa a la Mediterrània al sud de Reus, a Tarragona, després d'enlairar-se a Eivissa. Segons ha informat l'agència Efe, a l'aeronau hi viatjaven dos tripulants.

Segons explica l'Aeroclub de Reus, al qual pertanyien els dos ocupants de l'avioneta, l'aeronau va desaparèixer a les 19 h a unes 40 milles nàutiques (75 km) al sud de l'aeroport de Reus. Els dos pilots, de 42 i 35 anys i amb una àmplia experiència, estaven fent un vol privat des d'Eivissa amb destinació a Reus quan, per motius que encara es desconeixen i que s'estan investigant, l'avió va desaparèixer de la traça del radar.

Des que es va comunicar la desaparició de l'aeronau, el Servei de Salvament Marítim, sota la coordinació del Servei Aeri de Rescat (SAR), està cercant l'aeronau i els seus dos tripulants, sense èxit de moment, segons ha informat Efe.

Els responsables de l'Aeroclub de Reus estan treballant estretament amb Aena, l'Agència de Seguretat Aèria i la Comissió de Recerca d'Accidents i Incidents d'Aviació Civil, amb la coordinació de l'Exèrcit de l'Aire, per esclarir les causes del succés.

L'avioneta, de sis places, dos motors de 180 cavalls de potència i unes cinc hores d'autonomia, forma part de la flota de l'Aeroclub de Reus des de 2018, i s'utilitza tant per a vols d'escola com per a rutes privades. La seva velocitat de creuer és de 150 nusos, uns 270 km/h, i el seu sostre operatiu són 5.000 metres d'altura.

L'Aeroclub de Reus té més de 200 socis i fa més de 70 anys que forma pilots d'avió, amb una flota de sis aeronaus amb més de 2.000 hores totals de vol cada any.

stats