Societat 09/06/2020

Les escoletes públiques podran demanar ajuts a partir del 10 de juny

El Govern ha augmentat fins a 6.000 euros la subvenció per als centres de 0-3 anys amb motiu de l'estat d'alarma

Ara Balears
2 min
Escoleta pública municipal d'esporles

PalmaLa conselleria d'Educació ha publicat els ajuts que podran demanar des de demà 10 juny els centres d’educació infantil públics de 0-3 anys per pal·liar les conseqüències derivades del covid-19. Enguany s’ha ampliat la dotació de les subvencions fins a 6.000 euros per escoleta amb motiu de l’Estat d’alarma.

S’ha decidit incrementar la dotació passant dels 4.190 euros per escoleta en funcionament als 6.000 € per a l’exercici de 2020. L'increment de la dotació es deu a la despesa extra que suposa l’absència dels ingressos prevists i poder, així, continuar donant servei amb garanties i recursos una vegada s’hagi aixecat l’estat d’alarma.

Cal recordar que atesa la situació d’emergència social actual, les administracions públiques titulars de la xarxa d’escoles infantils públiques (consells insulars, ajuntaments i altres corporacions locals), han optat per assumir el pagament de les quotes de les famílies.

Per poder augmentar gairebé 2.000 euros per escoleta les administracions destinen una inversió de 4.080.000 euros. Aquesta convocatòria inclou també els ajuts a programes d'acompanyament familiar, els ajuts per a la dotació de recursos per a alumnat de necessitats educatives especials i els ajuts a l'escolarització en centres públics, de manera que la Conselleria assumirà fins al 80% de les quanties aportades pels titulars dels centres per a la rebaixa de les quotes de les famílies més vulnerables.

Amb aquest increment es vol afavorir que les administracions públiques puguin establir també, de cara al primer trimestre del curs 2020-21 (setembre-desembre), polítiques de quotes de caire social i que les famílies amb més dificultats econòmiques tenguin l’oportunitat d'escolaritzar els seus infants.

Aquesta convocatòria, juntament a la publicada el 30 de maig per a entitats privades que formen part de la xarxa educativa complementària a la xarxa d’escoletes públiques que poden rebre 3.000 per escoleta, forma part del paquet de mesures que Educació aprovà al Consell de Govern de dia 1 d’abril per donar suport als centres educatius de 1r cicle d’educació infantil públics i dels que tenen conveni amb la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca.

Es pot consultar al següent enllaç del BOIB

stats