Música

Céline Dion s'obre a parlar sobre la síndrome de la persona rígida: "Res m'aturarà"

Dion ha donat la primera entrevista després d'anunciar que pateix una malaltia rara que la manté fora dels escenaris des de fa cinc anys

2 min
La portada de Vogue França del mes de maig protagonitzada per Celine Dion

BarcelonaEl desembre del 2022 la cantant Céline Dion va haver de cancel·lar la seva gira sense poder posar una data a un possible retorn. El motiu que la va obligar a parar la seva vida professional i personal per complet va ser la detecció de la síndrome de la persona rígida, una malaltia que afecta una persona de cada milió. Dos anys més tard i encara amb la incertesa de poder tornar damunt dels escenaris, la canadenca ha decidit acceptar la primera entrevista des que va fer pública la malaltia a la revista Vogue de França, on és la protagonista de la portada d'aquest mes de maig.

Fins ara havien estat els seus familiars més propers els encarregats de fer d'intermediaris entre l'estrella musical i els seus fans. Perquè fins ara Dion, de 56 anys, s'havia mantingut al marge de fer aparicions públiques i declaracions. Però ha estat gràcies a "l'estima de la família, sobretot dels fills, i també l'estima de l'afició i l'equip" que ha aconseguit les forces per acceptar l'entrevista per videotrucada i per posar-se davant de la càmera en un estudi de Los Angeles, la ciutat on resideix.

Sense maquillar, amb una camisa "d'acabar-se d'aixecar" i amb unes ulleres de pasta gruixuda és com ha atès en la primera hora del matí de Los Angeles els periodistes d'una ciutat de París que s'acosta a la mitjanit. "Estic bé, però és una feinada", contesta a la pregunta habitual de "Com estàs". Per poder estar "bé", la cantant fa "cinc dies a la setmana de teràpia esportiva, física i vocal", amb l'objectiu d'algun dia poder tornar a pujar als escenaris després de cinc anys sense fer cap actuació. Per a Céline, només hi ha dues opcions: "Entrenar com una esportista i treballar molt intensament o desconnectar-me per sempre". De manera inescrutable i decidida, la cantant vol fer tot el que estigui a les seves mans per seguir complint els seus somnis, un dels quals és "tornar a veure la Torre Eiffel".

L'esperança de la investigació

Evidentment, l'intent de concreció sobre la possible tornada als escenaris de l'artista és una pregunta que es manté latent durant tota l'entrevista, però la canadenca no pot donar-hi resposta. "Durant quatre anys em vaig prometre que tornaria, que estic llesta, que no ho estic...", va expressar dubitativa a l'entrevista entre imatges que evoquen la seguretat i gran presència que Dion manté tot i la situació personal que viu. "D'altra banda, no vull limitar-me a esperar. És moralment difícil viure el dia a dia. És difícil, estic treballant de valent, i demà encara ho serà més", va concloure a través de la videotrucada intercontinental.

Així i tot, Dion no perd l'esperança i espera que "passi un miracle i trobin una manera de curar la malaltia amb investigació científica". Però mentrestant reconeix: "La malaltia encara viu dins meu i hi viurà per sempre". A part de la dificultat i la voluntat personal, la cantant de cançons com My heart will go on és conscient del privilegi que suposa tenir una assegurança mèdica privada en un país on accedir a la sanitat és prohibitiu per a molts dels seus ciutadans. Precisament per aquest motiu, no vol desaprofitar la seva oportunitat i en un moment d'autoafirmació i eufòria, Céline assegura: "Res m'aturarà".

stats