Societat 05/12/2022

CCOO exigeix que Hila es disculpi pel que va dir sobre els agents exculpats al cas Cursach

La secció sindical de l'Ajuntament de Palma ha enviat un comunicat en què agraeix al fiscal, Tomás Herranz, que retiràs l'acusació

2 min
Vista general del judici del cas Cursach.

PalmaLa secció sindical de Comissions Obreres a l'Ajuntament de Palma ha demanat en un comunicat aquest dilluns que el batle, José Hila, "es disculpi públicament per totes les manifestacions versades sobre els ara inculpats", en referència als agents municipals que van estar acusats al cas Cursach. Pels mateixos motius, demanen "la dimissió de l'exregidora de Seguretat Ciutadana per una mala i injusta gestió dels fets que van donar lloc al contrasentit judicial viscut per la Policia Local de Palma".

El sindicat qualifica de "càstig" les actuacions de l'Ajuntament de Palma cap als agents implicats, "amb manifestacions desagradables i gairebé acusatòries cap als agents per part de José Hila, el batle, i l'exregidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor". Ara, celebren que aquest procés, "que dura des del 2014", hagi arribat al final i donen l'enhorabona als companys inculpats i familiars "que acaben de despertar d'aquest desbaratat malson".

Per això, a més, CCOO ha donat les gràcies al fiscal del cas Cursach, Tomás Herranz, per "escenificar a l'Audiència de Palma el reconeixement a la injustícia patida per diversos funcionaris de l'Ajuntament, la major part policies locals, retirant l'acusació". En el comunicat, també agraeixen a "tot el tribunal la comprensió incondicional dels fets, intentant dur el procediment per la legalitat més asèptica".

Així, CCOO carrega contra "alguns mitjans de comunicació, que han titllat el fet del Fiscal com a surrealista", en referència a la retirada d'acusació i que lamentàs, en la darrera sessió del judici, el que havien patit els acusats durant el procediment. "Surrealisme va ser el que van patir els acusats i tots els qui van haver d'acudir al jutjat d'Instrucció número 12 de Palma", diu el sindicat en aquest sentit.

El sindicat carrega contra el jutge i el fiscal

La secció sindical de CCOO recorda que "acudien en qualitat de testimonis", però relataven "la mala estona que passaven davant el jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán, a causa de les pressions rocambolesques viscudes durant les seves declaracions". "Aquests companys van haver de suportar l'escarni públic i la incredulitat dels seus veïns, amb l'únic suport de les seves famílies i amics", afegeixen.

Així mateix, consideren que les "proves practicades han estat testificals de dubtosa procedència" i posen com a exemple el cas de l'Ico (fill de la Paca), el de la policia nacional del Grup de Blanqueig o l'empresari Angel Ávila. "Qualsevol cosa era possible dins d'un sumari farcit d'il·legalitats", insisteixen, el qual anomenen "la gran cacera orquestrada pel jutge Penalva i el fiscal Subirán, amb el suport del Grup de Blanqueig".

Amb tot, diuen, "el fiscal Herranz, en retirar l'acusació, parla, a més, d'intent mínim de reparar el dany per part de la Fiscalia". Per això, esperen que "quan s'iniciïn les sessions en el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears contra els acusats Penalva i Subirán, entre d'altres, recordin el dany irreparable que han causat".

stats