Societat 01/02/2019

El trànsit a la carretera Caimari-Lluc podria reobrir-se la setmana vinent

La caiguda d'un mur de contenció ha obligat a modificar la ruta programada en la segona prova de la Challenge Ciclista Mallorca

Constança Amengual
3 min
Cau un mur de contenció de la carretera Caimari-Lluc

PalmaUn mur de contenció de la carretera Ma-2130 de Caimari a Lluc, al quilòmetre 13, a prop del coll de sa Batalla i passat el Salt de la Bella Dona, ha caigut la matinada d'aquest divendres, segons ha informat l'Ajuntament d'Escorca. La Direcció Insular d'Infraestructures i Mobilitat del Consell de Mallorca explica que, a causa del despreniment, el tram entre el quilòmetre set i el quilòmetre 14,9 està ara tancat al trànsit.

El batle d'Escorca, Toni Solivellas, ha explicat a l'ARA Balears que des del Consistori esperen trobar-hi una solució aviat, però que "el temps no hi acompanya", ja que a la zona hi fa molt de vent i pluja aquest matí. El procediment que seguiran ara serà estabilitzar la zona, fer net i comprovar que la resta del tram de carretera estigui en bon estat. "Volem habilitar com més aviat millor un pas almenys per als veïns que treballen a prop del santuari de Lluc i d'Escorca, ja que és una carretera bastant transitada", ha dit el batle, i ha afegit que en aquests moments els vehicles que es troben amb el tram tancat han d'anar a fer la volta per Pollença.

Aquesta part de la carretera podria tenir trànsit alternatiu a partir de la setmana vinent si el terreny s’estabilitza, segons el Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca. En aquests moments, es treballa per recompondre el sòl i habilitar un petit espai entre la carretera i la muntanya, perquè hi puguin passar els vehicles lleugers en trànsit altern.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha assegurat que "tot apunta que el motiu pel qual hauria caigut el mur de contenció de la carretera és per una condensació d’aigua". A més, ha anunciat que entre "avui i demà el president Ensenyat signarà el decret d’emergència i ja es podran iniciar les obres de reconstrucció de manera immediata". El director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre, ha detallat que "ha caigut un tram de 20 metres d’un mur de 7 metres d’alçada" i que s’està comprovant com evoluciona tenint en compte les previsions meteorològiques".

Va ser el mateix Toni Solivellas qui es va topar amb l'incident aquest dijous vespre, prop de les 20.30 h. Va observar que faltava un tros de mur i quan va baixar del cotxe es va adonar que havia passat per damunt l'asfalt del tros afectat, que encara resistia però que ja no tenia gens de terra davall i se sostenia per ell mateix. "Quan ho vaig veure, vaig pensar que m'havia tocat la loteria", explica sorprès. Seguidament va telefonar a l'112 i a les 21 h, aproximadament, els serveis de carreteres de Mallorca varen arribar al lloc dels fets.

Infraestructures i Mobilitat ha demanat molta precaució als conductors que circulin per la zona. Els serveis d'emergència 112 demana també que s'eviti la proximitat a les zones de costa, a causa de l'alerta groga per fort vent, de força 7 a 8, amb ones de 3 i 4 metres. Així mateix, avisa que anirà informant, a través del seu compte de Twitter, de les condicions de la xarxa viària de l'Arxipèlag.

La Challenge es veu obligada a modificar el recorregut

El tram que s'ha desprès era un dels punts pels quals passava la prova esportiva XXVIII Platja de Palma Challenge Ciclista Mallorca 2019. Els organitzadors de la cursa s'han vist obligats a modificar el recorregut de la segona jornada, el Trofeu Andratx-Lloseta, de perfil muntanyós i 172,4 quilòmetres de recorregut i que es disputa aquest divendres.

Segons informa l'organització, s'ha suprimit una volta en el circuit d'Andratx, una pujada al Puig Major en direcció a Pollença, Campanet, Selva, Biniamar i final a Lloseta. Tot i la pluja intensa, l'horari de telefonades als corredors i sortida no s'ha alterat.

A més, des d'Infraestructures i Mobilitat han explicat que, a partir d'aquest divendres i fins al 3 de febrer, hi haurà altres talls de carreteres a tot Mallorca amb motiu d'aquesta prova. En la Challenge Ciclista Mallorca competeixen 300 corredors de 24 equips.

stats