Societat 21/10/2023

Les camisetes verdes comencen a sortir al carrer

Unes desenes de persones, vestides amb aquesta peça reivindicativa, s'han reunit aquest dissabte a la fira de Santanyí

ARA Balears
2 min
Diverses persones s'han reunit davant la Porta Murada, a Santanyí

PalmaAquest dissabte al matí s'han vist els primers moviments de les camisetes verdes. Després d'una dècada guardades als armaris, i quan fa només unes setmanes que es varen commemorar els 10 anys de la gran marea verda, que va reunir més de 100.000 persones als carrers per protestar contra les polítiques lingüístiques i educatives del govern de José Ramon Bauzá, a la fira de Santanyí ja s'han vist les primeres camisetes d'aquest color significatiu. Unes desenes de persones vestides amb aquesta peça de roba reivindicativa, amb el lema de 'Crida per una educació pública de qualitat', s'han reunit per fer-se veure enfront dels atacs contra el català i contra les propostes que Vox i PP han entrat al Parlament aquests dies, com la lliure elecció de llengua a l'ensenyament i el pin parental.

Un home passeja per la fira amb la camiseta verda

L'objectiu d'aquesta trobada era aprofitar la visita al municipi d'alts càrrecs polítics, tant del Govern com del Consell de Mallorca. En aquest sentit, el president del Consell, Llorenç Galmés, ha comparegut i s'ha passejat pels carrers de Santanyí amb una representació de les autoritats locals.

El president del Consell, Llorenç Galmés, sí que ha comparegut

Tot i que la mobilització verda és encara molt incipient, gairebé només testimonial, el malestar entre el sector educatiu, els sindicats i els docents, comença a manifestar-se enfront d'unes polítiques que, com ha anat informant l'ARA Balears, entenen que qüestionen la seva feina i que alerten que poden amenaçar la cohesió social i els consensos assolits.

stats