Societat 23/06/2021

BenAmics acusa Sonia Vivas d'haver tancat les portes de l'Ajuntament a l'entitat

Per primera vegada, l'entitat no va acudir a la col·locació de la bandera LGTBI a la façana del consistori

2 min
Una bandera LGTBI al terra de la Plaça Major de Palma

PalmaLa presidenta de BenAmics, Tatiana Casado, ha carregat aquest dimarts contra la gestió de Sonia Vivas al capdavant de la regidoria de Feminisme i LGTBI de Palma durant la presentació de la manifestació de l'Orgull. Casado ha assegurat que "no s'han fet polítiques reals per al col·lectiu, només hem vist una bandera al Centre Flassaders". La ruptura entre l'associació i Cort es va fer més visible que mai ahir, ja que, per primera vegada, l'entitat no va acudir a col·locar la bandera a la façana de l'Ajuntament. "Només ens volien per a la foto", ha dit.

Segons explica, el conflicte s'arrossega des de fa temps, des que va assumir la presidència de l'associació. Però la gota que va fer vessar el tassó va ser una discussió per telèfon en què –assegura Casado– Vivas la va escridassar i li va penjar el telèfon. "Va ser molt desagradable com a entitat i personalment aquest episodi, però les dificultats venen des de fa dos anys, perquè tenim una falta de polítiques concretes", ha remarcat.

Casado afirma que, des de llavors, la regidora s'ha esborrat dels actes gestionats per BenAmics i que organitza Cort: "En la presentació de l'única activitat que organitzava l'Ajuntament pel dia de la visibilitat lèsbica hi va enviar el director general, quan hi ha dones tècniques i la regidora és una lesbiana visible", ha defensat.

D'altra banda, Casado ha remarcat que les "accions puntuals" que ha impulsat el consistori palmesà han estat en "condicions molt precàries". "Per a l'Octubre Trans, que va gestionar BenAmics, varen pagar 40 hores de treball tècnic, amb què era impossible fer les vuit activitats programades, i vàrem fer més de 100 hores gratuïtament", ha contat la presidenta. També ha assegurat que "quan protestàrem, ens varen dir que era el que hi havia".

També ha argumentat per què es varen aixecar d'una taula d'entitats que Vivas va convocar per idear polítiques LGTBI. "No té sentit fer una taula d'entitats quan esperam fa dos anys les promeses que es varen acordar amb el PSIB i MÉS", ha exposat. I ha posat d'exemple d'accions que no s'han tirat endavant, subvencions específiques per al col·lectiu i un centre per persones del col·lectiu residents a Ciutat.

Polèmica amb l'Orgull

"No volem col·laborar amb entitats que no tenim molt clar què volen fer", ha afirmat Casado. S'ha referit a l'associació Balears Diversa i la jornada anomenada 'Orgull crític' que han organitzat, i que compta amb el suport del Centre Flassaders. En aquest punt, la portaveu ha criticat que "ens varen dir que cancel·laven l'Orgull enguany, cosa que no poden fer com a Ajuntament, i dues setmanes després, es llança aquest Orgull crític amb el logo de l'Ajuntament". També ha criticat aquesta jornada: "Tot el que sabem fins ara és que hi ha una festa de luxe per 50 euros l'entrada. Ens sembla tot una mica estrany", ha reblat.

stats