Cultura 25/06/2021

“40 anys de lluita LGTBI”, la història del col·lectiu a través d'imatges i titulars

Aquesta exposició, que estarà al Palau del Consell, s'ha organitzat en col·laboració amb Ben Amics

ARA Balears
2 min
Cartell de l'exposició “40 anys de lluita LGTBI”.

PalmaEl Palau del Consell acull des d'aquest divendres l'exposició “40 anys de lluita LGTBI”, un muntatge que mostra a través d’imatges i titulars publicats en premsa quatre dècades d'història del col·lectiu a Mallorca fins a arribar a l’aprovació de la Llei 8/2016 del 13 del 30 de maig.

Segons han informat en un comunicat, l’exposició, organitzada per la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat del Departament de Presidència i elaborada amb material provinent de l’arxiu de Ben Amics, és un acte de memòria, de reconeixement i de reparació amb totes les persones del col·lectiu LGTBI que han lluitat i continuen lluitant per poder exercir amb llibertat tots els seus drets i que treballen, cada dia, per erradicar la discriminació.

La mostra també reconeix el paper dels mitjans de comunicació i, especialment, de la premsa escrita com a instrument per a la recuperació de la memòria històrica, ja que a través dels reculls d’articles i fotografies de l’època hi ha testimoni de la lluita.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha assegurat durant la presentació de l'exposició que “hem avançat molt, però encara queda molta feina, per això és important comptar amb iniciatives com aquesta, fruit d’una necessària col·laboració entre les institucions i entitats socials, per seguir reivindicant els drets de les persones LGTBI".

Per la seva part, la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado, ha apuntat que “és un orgull comissariar l’exposició i honrar les persones que han lluitat tant pel col·lectiu i han aconseguit que ens trobem on ens trobam. Esperam que durant aquesta setmana siguin moltes les persones que la puguin gaudir”.

Aquesta mostra ja ha passat per Manacor i Algaida, i ara arriba a Palma, on hi serà fins dia 3 de juliol, i ja hi ha peticions de diversos ajuntaments per programar-la als seus municipis. L’objectiu de l’exposició és que sigui un instrument de sensibilització i faci la volta per tot Mallorca.

stats