Societat 20/06/2022

Ben Amics torna al balcó de Cort després de dos anys d'absència

L'Ajuntament de Palma preveu que la Regidoria de Justícia Social, Feminisme i LGTBI torni a Unides Podem

2 min
El batle de Palma, Jose Hila, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Elena Navarro, membres de la corporació municipal i representants de diferents entitats LGTBI de Palma pengen a la balconada de Cort una pancarta amb motiu de la celebració de l'Orgull.

PalmaLes cares noves han estat tan significatives com les absències en l'estesa de la bandera LGTBI a la façana de Cort aquest dilluns, amb motiu de la celebració de l'Orgull. La imatge que ningú no hagués imaginat ara fa una setmana ha estat marcada per la presència de Ben Amics –amb Jan Gómez com a representació de l'entitat– i una regidora provisional de l'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Elena Navarro.

Però, en aquest cas, era tan significatiu sortir a la foto com no fer-ho. En només una setmana, Sonia Vivas ha passat de presentar la setmana Pride Week de Palma –el 10 de juny– a no poder compartir el balcó de Cort amb el batle, José Hila, i la resta de regidors i representants del col·lectiu LGTBI. L'estira-i-arronsa entre Vivas i el Consistori va culminar dijous 16 de juny en la seva destitució i la cancel·lació del Pride.

Així mateix, ha destacat l'absència del regidor d'Unides Podem, Rodrigo Romero, qui també estava convidat a l'acte, segons ha pogut saber aquest diari. Juntament amb Vivas, Romero va protagonitzar una de les polèmiques de la setmana passada entorn del Pride. L'exregidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI va elaborar un comunicat en nom d'Unides Podem per carregar contra MÉS i amenaçar el Pacte, en el qual també va involucrar Romero. Més tard, però, ell se'n va desvincular.

"Els protagonistes volem que siguin les entitats". Amb aquestes declaracions ha signat la pau amb Ben Amics la regidora provisional de l'àrea, en declaracions als mitjans. "És una alegria poder celebrar-ho, poder penjar la bandera i poder dir que hi haurà manifestació", ha afirmat Navarro, qui ha admès que és "una responsabilitat, encara que sigui temporal", el fet d'assumir la regidoria de Justícia Social, Feminisme i LGTBI.

Cort i Ben Amics es reconcilien

En aquest sentit, Navarro ha afirmat que l'acte d'aquest dilluns simbolitza la represa de bones relacions entre l'Ajuntament i Ben Amics. "Crec que la comunicació, la fluïdesa, pensar sempre en positiu, pensar sempre en positiu i obrir portes és l'essència que ha de tenir polític o política. Xerrar, escoltar i coordinar-se amb tots és fàcil", ha opinat la regidora. 

Per la seva banda, Jan Gómez ha apuntat que Ben Amics torna a l'Ajuntament "com un acte simbòlic, després de dos anys de no participar en la penjada de la bandera". Gómez ha valorat "positivament" el desenllaç de la polèmica entorn del Pride Week de Palma, atès que "s'han complert les tres reivindicacions" que l'entitat va incloure en un comunicat la setmana passada: "la destitució de la regidora i que deixi la seva acta, la rectificació de batlia i la suspensió de la Palma Pride Week per mercantilitzar l'Orgull".

"Un càncer per al col·lectiu"

La presidenta de Balears Diversa, Laura Dura, també ha participat en l'acte de Cort aquest matí. Només una setmana després de donar suport i aparèixer a la foto de la Pride Week de Sonia Vivas, Duran ha criticat la iniciativa. "No hem tret comunicat, perquè tot ha passat tan ràpid que, la veritat, encara estam celebrant la sortida d'una persona que ha estat molt tòxica per al col·lectiu, ha estat un càncer, i ha fet molt de mal a Balears Diversa", ha afirmat la presidenta de l'entitat.

stats