Política 20/06/2022

Elena Navarro, edil provisional de LGTBI a Cort a l'espera de l'acta de Clàudia Costa

La socialista està al capdavant de dues àrees de l'Ajuntament de Palma des de dijous, després que el batle destituís Sonia Vivas

2 min
La regidora de Turisme, Sanitat, Consum, Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Elena Navarro.

PalmaLa regidora de Turisme, Sanitat i Consum de Cort, Elena Navarro (PSOE), ha estrenat aquest dilluns el seu nou càrrec com a edil també de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, després d'heretar-lo fa només uns dies. Navarro va assumir aquest càrrec després que el batle, José Hila, destituís la que fins aleshores l'ostentava, Sonia Vivas, el passat dijous. En l'estesa de la bandera LGTBI a la façana de l'Ajuntament de Palma, la regidora ha remarcat que el seu paper és "temporal", a l'espera que arribi l'acta de Clàudia Costa, la número quatre d'Unides Podem al Consistori.

Això serà possible després que Sònia Vivas retornes la seva acta com a regidora al seu partit, Unides Podem, aquest dissabte. D'aquesta manera, la formació podrà lliurar-la a la persona que la succeïa a la candidatura que van dur a les eleccions municipals del 2019, quan van aconseguir tres regidories a Cort. Aleshores Podem va presentar Alberto Jarabo com a número 1 –actual regidor de Participació Ciutadana i Gover Interior, i portaveu de l'equip de govern de Cort–, seguit de Sonia Vivas com a número 2 –qui va assumir l'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI– i Rodrigo Romero –actual regidor de Promoció Econòmica i Ocupació– com a número 3.

Al número 4 de la llista, el partit va situar Clàudia Costa, qui a hores d'ara ocupa la Direcció General de Participació Ciutadana, inclosa dins l'àrea de Jarabo. En aquest sentit, Navarro ha puntualitzat que "en lliurar l'acta [Sonia Vivas], corre la llista i entra la següent", de manera que ja espera que "tenir en les properes setmanes un regidor o regidora que dugui l'àrea [de Justícia Social] de manera definitiva fins al final de la legislatura". Això no confirma, però, que sigui Costa qui assumeixi aquesta regidoria. "S'estan reorganitzant les àrees", ha subratllat l'edil, qui ha advertit que estan "esperant que arribi l'acta de Clàudia Costa de Madrid per poder iniciar el procediment".

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la directora general de Participació Ciutadana, Clàudia Costa.

A l'espera que prengui possessió

Així ho ha confirmat també el portaveu del govern municipal, Alberto Jarabo, en una altra roda de premsa aquest dilluns. Tot i que tampoc ha volgut confirmar quin lloc ocuparà la seva actual directora general, Jarabo ha assenyalat que es mantenen a "l'espera que arribi l'acta del seu nomenament com a regidora, que s'ha sol·licitat a Madrid". No serà fins que arribi que es durà al Ple municipal i "prendrà possessió", ha afegit. Sobre com quedarà després d'aquest procés les àrees de Podem a Cort ha insistit que ho anunciaran "quan hagi pres possessió".

stats