Política 18/06/2022

Sonia Vivas renuncia formalment a la seva acta de regidora

Un cop se li doni el vistiplau, se sol·licitarà a la Junta Electoral Central les credencials de la nova edil

ARA Balears
2 min
Sonia Vivas.

PalmaLa ja exregidora de Justícia Social i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat formalment la seva renúncia a l'acta de regidora de l'Ajuntament de Palma, després de la polèmica causada per l'organització de la Palma Pride Week, que ha acabat amb la seva destitució i la cancel·lació de l'esdeveniment. Segons ha informat aquest dissabte el Consistori, la petició es començarà a tramitar dilluns.

A partir d'aquest moment, les següents passes seran traslladar la renúncia al ple de l'Ajuntament de Palma per al seu coneixement i, un cop se li doni el vistiplau, se sol·licitarà a la Junta Electoral Central les credencials de la nova regidora perquè pugui prendre possessió de la seva acta en el següent ple.

Un cop es dugui a terme tot el procediment judicial, està previst que la tercera Regidoria de Podem sigui per a la persona que va ocupar el quart lloc al llistat del partit per les eleccions municipals del 2019, Clàudia Costa, actual directora general de Participació Ciutadana de Palma.

La renúncia de Vivas permet a José Hila mantenir la majoria a Cort i evitar així un final de legislatura marcat per la polèmica i on necessitaria ajudes externes al pacte en cada una de les propostes del Consistori. Just avui, el batle de Palma, José Hila, ha sol·licitat en declaracions als mitjans "passar pàgina" de la "crisi puntual" viscuda a Cort per la Palma Pride Week. "No tenc cap dubte que serem capaços d'aguantar el que queda d'aquesta legislatura, perquè hem estat capaços de superar una pandèmia mundial", ha manifestat fent referència a la continuïtat del pacte de govern.

Després d'aconseguir tancar, pel que pareix, el capítol de les polèmiques amb Vivas i els enfrontaments polítics tant amb socis del pacte com amb membres del partit de l'exregidora, ara l'Ajuntament de Palma haurà de fer front a les demandes de l'empresa organitzadora de la Palma Pride Week 2022 que van cancel·lar oficialment aquest divendres.

Cal recordar que Hila anuncià simultàniament la destitució de Vivas i la cancel·lació del festival, però, posteriorment, es va descobrir que l'exregidora de Palma va signar tots els permisos del Pride mitja hora abans de ser destituïda oficialment. Davant aquesta situació, l'Ella Global Community –que ja havia anunciat que interposarà "les accions legals oportunes contra l'Ajuntament i tots els responsables per la cancel·lació de la Palma Pride Week 2022 per tots els danys i perjudicis causats"–, ha remarcat, amb més força, que lluitaran per recuperar allò que aquesta polèmica social i política els ha "llevat".

stats