Societat 15/06/2022

Malena Contestí, relaxació amb bols de vidre i 'networking' al programa del Palma Pride

L'exmembre de Vox i Ciutadans figurava com una de les ponents a la inauguració oficial de la setmana de l'orgull organitzada per Cort i Ella Global Community

3 min
Imatge de la programació del programa del Palma Pride.

PalmaUn dels caps de cartell de la Palma Pride Week, l'artista multidisciplinari Chenta Tsai –conegut com Putochinomaricon– ha anunciat a través del seu compte d'Instagram que finalment no hi participarà per raons que "es poden trobar als mitjans". Ara bé, "un dels mils motius" ha estat no voler compartir programació amb Malena Contestí, exmembre de Vox i Ciutadans, segons ha assegurat amb una captura de les activitats previstes per al primer dia del Pride. La seva actuació estava prevista per a les 23 h d'aquest dissabte, a només quatre hores de diferència de la ponència de la política.

En la programació municipal, Contestí apareix com una de les ponents de la Inauguració Oficial Palma Pride Week aquest 18 de juny a les 19 h, juntament amb altres activistes, tot i que finalment ha anunciat que no hi podrà acudir. Entre les persones que participaran en l'acte d'obertura es troba tambe, Kristin Hansen –l'autora de les polèmiques declaracions i presidenta d'Ella Global Community, organitzadora del Pride Palma–. Juntament amb ella, està previst que hi intervenguin Balears Diversa, Chrysallis, Maryam Amal, Clémence Dumont i Ambre Deromedi.

Com a argument de la seva baixa, Tsai ha recomanat el fil de Twitter @JandrxS, cap de la coordinació tècnica de Ben Amics. Entre altres coses, denuncia les paraules de Hansen i que l'Ajuntament de Palma "finança una entitat que no està registrada al Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes, ni en el registre d'associacions de la CAIB i que nom igual que l'empresa Ella Global Community, amb seu a Alemanya i esdeveniments a 500 €, amb la mateixa portaveu".

Comunicat de @putochinomaricon a Instagram.

Contestí diu que no és d'extrema dreta

Davant això, Constestí ha publicat un tuit al seu compte personal en resposta a aquests fets. "No soc d'extrema dreta", ha assenyalat l'exmembre de Vox, qui també ha puntualitzat una segona qüestió: "Jo no present el pride", tot i que ningú hagi afirmat tal cosa. Jandrx Gómez s'ha referit a ella com "l'extrema dreta" i ha indicat que "inaugura" la Palma Pride. Amb tot, Contestí conclou la seva publicació amb una advertència: "Abans d'obrir la boca informa't i mostra una mica de respecte".

Sigui com sigui, les prop de 20 pàgines de programa –finançat amb 70.000 euros de l'Ajuntament de Palma– han provocat una allau de crítiques a les xarxes socials. A banda de la participació de Contestí, que va ser cap de llista de Vox Balears pel Congrés a les eleccions generals del 2019, diverses activitats de caire espiritual han desfermat la indignació, així com el fet que el document només estigui en castellà.

Sons cristal·lins, 'coaching' i 'networking'

La Travesía de baños de sonidos de cristal, programada també per a dissabte entre les 16 i les 17 h –a la Feixina, on es farà tot el Pride– és un dels tallers que ha generat més comentaris a Twitter. Al document de l'Ajuntament, es descriu de la següent manera: "Ens allargam, amb el cap davant els bols de vidre, sense fer res, simplement relaxar-se i permetre's rebre els sons. Aquesta pràctica és similar a un masatge d'energia profunda".

Tot amb el següent objectiu: "Que el teu ésser s'harmonitzi amb les altes vibracions de freqüència cristal·lina per crear un estat de profunda relaxació". Davant això, alguns tuitaires han reaccionat amb humor. "Se sap exactament a quina freqüència ha de vibrar la gent de foravila que vingui a veure lesbianes? És que no haurien de desafinar!", es demana un d'ells.

El ioga, la dansa i la meditació també ocupen bona part dels esdeveniments inclosos en el Pride, fet que ha rebut crítiques per no significar cap acte de lluita o reivindicació dels drets del col·lectiu LGTBI. Per exemple, per a diumenge –de 19.30 a 20.30 h– està prevista l'activitat Compartir en grupo y meditación. "La sessió començarà amb un cercle per compartir, seguit d'una meditació de baixa freqüència cerebral dissenyada per connectar amb les creències inconscients centrals i crear un espai d'acceptació suau i tendre i pau interior", indica la programació.

El coaching també té cabuda en aquesta programació, concretament el 21 de juny de 16 a 17 h. Aleshores s'oferirà "un espai de profunda confiança, seguretat, compassió i escolta activa", en què asseguren que "obtindràs suport per dur llum a l'arrel de les teves emocions, traumes i creences limitants". En una altra línia, però també criticada, Ella Global Community, ofereix el 20 de juny un Encuentro de profesionales queer, és a dir, "un espai per fer networking amb altres professionals LGTBQ+".

stats