Societat 17/06/2022

Sonia Vivas va firmar l'autorització del Pride minuts abans de ser destituïda

L'exregidora de Cort va signar els permisos quan va saber que Hila cancel·laria la festa

ARA Balears
2 min
Sonia Vivas.

PalmaContinua la polèmica entorn de la figura de Sonia Vivas. L'exregidora de Cort va firmar el decret que autoritzava la Palma Pride Week 30 minuts abans de ser destituïda pel batle de Palma, José Hila. Segons ha avançat Diario de Mallorca i ha pogut confirmar l'ARA Balears, ara els serveis jurídics de l'Ajuntament de Palma estan treballant per esclarir què es pot fer després que Vivas signàs l'autorització d'un festival que el batle ha cancel·lat.

Fonts del consistori municipal asseguren que serà "un procés llarg" i que la tasca dels serveis jurídics no és fàcil ni ràpida de dur a terme. "No és cosa d'hores i molt possiblement tampoc de dies, serà un procés llarg i que no sabem com acabarà" han explicat des de l'Ajuntament.

El fet que Sonia Vivas signàs el decret d'autorització complica, encara més, el cas. Cal recordar que durant la jornada d'aquest dijous Ella Global Community, l'empresa organitzadora de la Palma Pride Week 2022 va comunicar que interposaria "les accions legals oportunes contra l'Ajuntament i tots els responsables per la cancel·lació de la festa i per tots els danys i perjudicis causats". A través d'un comunicat, els organitzadors van assegurar que tenien tots els permisos i autoritzacions pertinents per dur a terme el festival, però encara es desconeixia públicament que Vivas havia signat aquest decret d'autorització abans de ser destituïda oficialment del seu càrrec.

En el comunicat en què l'empresa anuncià que duria el cas a la justícia, van defensar que aquesta cancel·lació suposaria grans pèrdues econòmiques tant als organitzadors com a tots els treballadors i empreses col·laboradores de les quals feia responsable l'Ajuntament de Palma. En aquest sentit, explicaren que l'organitzadora del festival, Kristin Hansen, va haver d'aportar fins a 100.000 euros de fons privat i ara no saben què passarà.

Aquesta notícia arriba poc menys d'un dia després que Sonia Vivas anunciàs que entregarà finalment l'acta de regidora, fet que va calmar la tensió en el Pacte de Cort –que perdia la majoria si Vivas no l'entregava–, però amb aquesta nova informació la polèmica i els problemes entorn de l'equip de govern, la Palma Pride Week 2022 i Sonia Vivas torna a créixer i obre un nou front de tensió. Cal remarcar que tot i l'anunci, a hores d'ara, Sonia Vivas encara no ha entregat l'acta de regidora, tot i que suposadament s'espera que ho faci durant el dia d'avui.

stats