Política 16/06/2022

Jarabo, sobre la destitució de Vivas: "El límit es va depassar fa molt més temps del que pareix"

Unides Podem ha exigit a la regidora que retorni la seva acta i MÉS per Mallorca diu que és "una situació lamentable"

2 min
Alberto Jarabo, portaveu de l'equip de Govern a Cort, aquest dijous després de la roda de premsa del batle, José Hila.

Palma"Tot té un límit, i en aquest cas, es va depassar fa molt més de temps del que pareix". Així s'ha expressat el portaveu de l'equip de govern de Cort i membre d'Unides de Podem, Alberto Jarabo, arran de la destitució de la regidora Sonia Vivas. "Lament molt que no s'hagi actuat abans, però mai és tard", ha afegit en una publicació al seu compte de Twitter, dues hores després que el batle, José Hila, hagi fet l'anunci davant els mitjans de comunicació.

Els socis del govern de Cort han estat els primers a reaccionar després que el batle de Palma, José Hila, anunciàs que destituïa la regidora Sonia Vivas i que suspenia la Pride Week. La direcció de Podem Palma ha anunciat–en un comunicat simultani a la roda de premsa del batle– que exigia a Vivas que "retorni l'acta de regidora", fet que més tard ha tornat a demanar el portaveu de Podem Palma Jesús Jurado Seguí. Per la seva banda, la líder de MÉS - Estimam Palma, Neus Truyol, ha declarat davant els mitjans que la situació a què s'ha vist abocada l'Ajuntament és "lamentable".

"Per coherència, dimiteixi com a regidora i retorni l'acta, ja que la ciutadania de Palma la va votar en el seu moment per anar dins la llista de la coalició política de la qual formam part", ha advertit Unides Podem en un comunicat. La formació a escala balear, així com diversos membres del partit, han compartit una publicació a les xarxes socials en què reclamaven "Sonia Vivas, retorna l'acta als votants d'Unides Podem ja!".

Per la seva banda, la mateixa Vivas ja ha subratllat en declaracions a IB3 Ràdio que no renunciarà a l'acta de regidora, argumentant que ha de respondre al mandat dels electors. A més, ha criticat el pacte de Cort perquè "utilitza el moviment LGTB amb finalitats electoralistes". Així, en aquests moments el govern que dirigeix Hila queda en minoria, ja que els regidors que conformen el pacte sumen 14 enfront dels 15 de l'oposició, amb Vivas integrada ara en el Grup Mixt.

"Cohesionar el Pacte"

D'altra banda, Podem Palma també ha mostrat el seu suport a la decisió de cancel·lar el Pride, que ha estat també anunciada per Hila, "pel fet que partia d'una decisió unilateral d'aquesta regidora –Sonia Vivas–, i que no tenia el suport ni agradava a la nostra formació per la mercantilització que suposava d'una reivindicació històrica com és la dels drets i la igualtat per al col·lectiu LGTBIQ+", segons sosté el comunicat enviat per la formació.

En aquest sentit, Truyol ha reiterat que "aquests darrers dies" ja s'havien "pronunciat en el sentit que calia fer feina i prendre decisions per cohesionar el Pacte, per poder continuar fent polítiques valentes d'esquerres i progressistes". En referència a Vivas, ha apuntat que "estava erosionant el Pacte i posant en qüestió la legitimitat del Govern" i que, per tant, s'havia d'"actuar per posar fi a aquesta situació tan crítica".

stats