Societat 16/06/2022

Ella Global Community anuncia accions legals contra Cort per cancel·lar el Pride

L'entitat denuncia que han patit "assetjament constant" a causa de les "disputes polítiques" de l'Ajuntament de Palma

ARA Balears
2 min
Imatge de la programació de Palma Pride Week.

PalmaElla Global Community ha comunicat que interposarà "les accions legals oportunes contra l'Ajuntament i tots els responsables per la cancel·lació de la Palma Pride Week 2022 i per tots els danys i perjudicis causats", tant a l'entitat com "els artistes, col·laboradors i carpes". L'organització ha criticat la "mala gestió pública que ha fet el govern en aquest assumpte i com ha tergiversat i actuat interessadament a costa de nosaltres".

A través d'un comunicat han assegurat que estan sorpresos de "la mala gestió pública que ha fet l'ajuntament municipal d'aquest assumpte i de com ha tergiversat i actuat interessadament a costa de nosaltres i dels drets dels ciutadans i ciutadanes de Palma". A més, han denunciat que des del moment en què es va presentar el festival han viscut un assetjament constant i continu a causa de les disputes polítiques de Cort "amb les quals no teníem cap relació".

A més, han explicat que el projecte de la Palma Pride Week es va presentar ja el 2019, però la pandèmia va impedir que se celebrés fins enguany. Ella Global Community assegura que un cop l'Arxipèlag va recuperar la normalitat sanitària i de restriccions, Sonia Vivas va convocar una reunió entre totes les entitats del col·lectiu LGTBI, però que l'organitzadora del festival, Kristin Hansen, no hi va poder assistir. Segons detallen en el comunicat, la primera problemàtica amb Ben Amics començà en aquesta reunió quan l'associació es va negar a compartir l'espai i el dia amb cap altre organització que no fossin ells.

Ella Global Community ha assegurat que des que es va aprovar el festival han complit amb tots els terminis de lliurament, presentat totes les peticions formalment i han obtingut autorització de tot el sol·licitat. A més, assenyalen que les darreres documentacions que han presentat han estat el Projecte Tècnic d'Activitat Major no permanent i el Pla d'Autoprotecció, juntament amb la Declaració Responsable de la promotora.

En el comunicat asseguren que el Palma Pride Week es finançava parcialment amb diners públics, ja que així es realitzen aquest tipus d'esdeveniments, però en aquest cas, Kristin Hansen va haver d'aportar fins a 100.000 euros de fons privat i sense la possibilitat d'obtenir cap benefici, perquè tota la preparació de l'esdeveniment es realitzés completa i correctament, així com el pagament dels artistes i altres despeses. En aquest sentit, han detallat que els diners aportats pel sector públic és un import considerablement menor a l'aportat per Hansen. "L'intent de tergiversar els pressupostos i el finançament ens sembla una canallada per part d'aquest govern tan informal i poc professional" han denunciat.

L'organització ha lamentat que amb la decisió de Cort de suspendre el festival han de desfer tota la feina feta i tots els contractes signats amb proveïdors, artistes, treballadors... Així, remarquen que després de tots els prejudicis i problemes que han rebut "per culpa de la gestió de l'Ajuntament de Palma, no ens queda d'altra d'arribar al fons d'aquest assumpte i lluitar judicialment per tal de reclamar totes les responsabilitats als culpables d'aquesta situació".

stats