Política 18/06/2022

Hila assegura que el pacte de Cort aguantarà "sens dubte"

El batle ha remarcat que els polítics que creen problemes no tenen lloc en el seu govern

ARA Balears
2 min
El batle de Palma, José Hila, en declaracions als mitjans.

PalmaEl batle de l'Ajuntament de Palma, José Hila, ha subratllat aquest dissabte que el pacte de Cort aguantarà "sens dubte", després de la polèmica provocada per la gestió de la Palma Pride Week, que ha acabat amb la cancel·lació de l'esdeveniment i amb la destitució de la ja exregidora de Justícia Social i LGTBI, Sonia Vivas. "Hem superat una pandèmia junts, aquesta és la prova més difícil per a qualsevol govern", ha dit en declaracions als mitjans.

Sobre les accions legals anunciades per l'entitat organitzadora de la Palma Pride Week, Ella Global Community, que fa uns dies va comunicar que farà les gestions oportunes "per tots els danys i perjudicis causats", el batle ha remarcat que, si bé no parlarà dels drets que té l'entitat, s'ha de tenir en compte que l'Ajuntament de Palma "també té els seus drets". "El que és important no és això, és que passem pàgina, que mirem al futur amb més força", ha reiterat en diverses ocasions Hila.

Per altra banda, després que se li hagi demanat què passaria si Vivas decidís no entregar l'acta de regidora, el batle ha defensat que això ja no depèn d'ell. "Si ha dit que ho farà pertot, ho farà; si no, no sé gaire bé en quina situació quedarà ella mateixa", ha assenyalat Hila. En aquest sentit, ha precisat que, encara que no s'ha establert una hora concreta perquè ho faci, quan la regidora entregui l'acta, Cort ho comunicarà.

Sobre si hi ha preocupació a Cort sobre aquest capítol, ja no només en l'àmbit municipal, sinó de pacte, el batle ha remarcat que els tres partits que formen l'equip de govern estan "junts i forts". També ha apuntat que aquesta ha estat "una crisi puntual amb una persona, que s'ha resolt i que s'ha resolt bé". "Si hi ha algun polític que crea problemes, no té lloc en aquest govern", ha conclòs.

stats