Societat 23/05/2014

El Banc d'Espanya creu que la banca espanyola està "preparada" per superar els tests d'estrès

Luis María Linde assegura que les entitats han fet una "dura reforma"

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, creu que els bancs espanyols estan "preparats" per superar els tests d'estrès europeus. Així de confiat s'ha mostrat aquest divendres Linde durant una trobada financera organitzada per 'Expansión' i KPMG a l'hotel Ritz de Madrid, en què també ha assegurat que les proves del Banc Central Europeu seran molt "rigoroses".

"Els bancs espanyols han dut a terme una intensa reestructuració i recapitalització, com també un procés significatiu de consolidació", ha dit Linde. "Per això tenim la confiança que els bancs espanyols estan preparats per a aquest exercici rigorós", ha afegit.

El governador ha fet una intervenció molt breu en anglès en què ha assenyalat que implantar les noves regulacions europees "no serà una tasca fàcil" i que caldrà que el BCE, en aquest procés, "prengui el lideratge".

Linde ja va assenyalar dijous que, tot i les reformes empreses, no descarta de noves regulacions. També va demanar al govern espanyol senzillesa i transparència en l'aplicació de la nova regulació de la banca.

stats