Societat 01/12/2020

A les Balears s'han diagnosticat 2.600 casos de VIH en els darrers 17 anys

El Govern balear s'ha adherit al lema 'Responsabilitat compartida' que ha llançat Nacions Unides pel Dia mundial de la sida

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un laboratori.

PalmaA les Illes Balears s'han diagnosticat 2.600 casos de VIH des del 2003 fins a juliol de 2019, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat. El 81% de les infeccions s'han donat en homes, i el 19%, en dones. Per illes, 2.176 corresponen a Mallorca, 105 a Menorca, 313 a Eivissa i 6 a Formentera.

Aquest dimarts es commemora el Dia mundial de la sida i el Govern balear s'ha adherit al lema 'Responsabilitat compartida', escollit per l'ONUSIDA, el programa conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/sida. "Aquest lema està molt relacionat amb l'actual pandèmia de la covid-19, la qual, una vegada més, evidencia la necessitat de treballar conjuntament per així posar fi a les dues pandèmies que coincideixen en el temps", destaca la Conselleria.

Precisament la pandèmia de coronavirus va obligar que es tancàs, durant els mesos d'abril i maig, el Centre de Diagnòstic, Tractament i Prevenció d'Infeccions de Transmissió Sexual (CAITS) a Mallorca. Entre gener i juny, aquest servei ha atès 803 usuaris.

Les polítiques que el Govern defensa respecte del VIH són l'educació sexual integral, el diagnòstic precoç, el tractament precoç, la profilaxi preexposició i postexposició, la disminució de l'estigma i la discriminació de les persones infectades, a més de l'abordatge de l'envelliment prematur de les persones amb VIH.

stats