Societat 20/05/2021

Les Balears acolliran 11 menors no acompanyats procedents de Ceuta

La consellera Fina Santiago ha assenyalat que els consells insulars i el Govern se'n faran càrrec

ARA Balears
1 min
Menors migrants a Ceuta.

PalmaA petició del Ministeri de Drets Socials, Agenda 2030 i de Ceuta, les Balears acolliran un total d'11 menors no acompanyats procedents de la ciutat autònoma. La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha assenyalat que "seran acollits pels consells insulars i el Govern", i ha afegit que "les institucions hem de demostrar la solidaritat que caracteritza al poble balear i això n'és una mostra més".

D'aquest total, sis seran acollits en centres del Consell de Mallorca, dos del Consell de Menorca i altres tres pel Govern a través d'un acord directe amb Ceuta, que mantindrà la tutela dels infants. La Conselleria ha apuntat que l'arribada d'aquests menors serà en els pròxims dies.

Santiago va participar aquest dimecres, amb la resta de comunitats, en una reunió convocada per la ministra Ione Belarra davant la crisi humanitària que es viu a Ceuta. El Govern, juntament amb els consells insulars, que són els que tenen la competència en protecció i tutela de menors, va oferir les Balears per acollir aquests infants.

L'Executiu ha explicat que s'ha acordat que 200 menors no acompanyats que, ara per ara, ja estan tutelats per la ciutat de Ceuta, puguin ser acollits per les comunitats i alliberar, així, la pressió humanitària que es viu a la ciutat autònoma. Afers Socials ha subratllat que el repartiment dels menors s'ha fixat en funció de diferents criteris com el nombre de població, la taxa d'atur, la renda per càpita i l'esforç d'atenció de menors no acompanyats en cada regió.

stats