Societat 19/05/2021

El Govern s'ofereix per acollir menors no acompanyats davant la crisi humanitària a Ceuta

L'Executiu col·laboraria juntament amb els consells insulars –que tenen la competència en protecció i tutela de menors– i a través de places dels centres ja existents

ARA Balears
2 min
Un home migrant amb la seva familia ,a Ceuta

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha oferit la seva col·laboració per acollir infants i adolescents no acompanyats davant la crisi humanitària que es viu a Ceuta. Així ho ha traslladat avui la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, a la ministra de Drets i Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, a la reunió urgent en la qual han estat convocades totes les comunitats autònomes davant la situació en què es troben els infants que han arribat des del Marroc a la ciutat autònoma fugint amb les seves famílies de la pobresa. L'Executiu col·laboraria juntament amb els consells insulars –que tenen la competència en protecció i tutela de menors– i a través de places a centres ja existents.

En concret, el Ministeri ha proposat a les comunitats que acullin en els pròxims dies uns 200 menors que han migrat tots sols, però que ja estaven en centres de protecció. A més, Belarra ha assegurat que Ceuta ja pot traslladar els menors a les diferents regions, per la qual cosa "els trasllats es podriren fer de manera immediata per poder atendre adequadament els nins que acaben d'arribar".

Cal recordar que dilluns es va viure una jornada sense precedents per l'entrada massiva de persones nadant o vorejant a peu els dos espigons fronterers amb el Marroc. En total hi varen arribar entre 5.000 i 6.000 persones (entre les quals s'estima que hi havia uns 1.500 menors), per la qual cosa el govern espanyol va decidir dimarts mobilitzar l'exèrcit a Ceuta per col·laborar en les tasques de control dels carrers, amb diverses unitats desplegades.

Després d'aquests dos dies, en els quals han arribat a passar 8.000 migrants, la frontera s'ha tornat a tancar i els guardes marroquins han reprès els controls que havien deixat de fer, cosa que ha desencadenat la crisi humanitària i diplomàtica més greu entre els dos països en les darreres dècades.

stats