Societat 02/04/2017

Una avioneta fa un aterratge d'emergència a l'àrea de servei de l'AP-7 a Cardedeu

No hi ha hagut ferits, el pilot ha aconseguit aterrar sense entrar a l'autopista i, per tant, el trànsit no s'ha vist afectat. El motor de l'aparell s'ha aturat en ple vol i el pilot s'ha vist obligat a fer aquesta maniobra d'emergència

Agències
1 min
Operaris començant l'operació de desmuntatge de l'avioneta que ha aterrat al costat de l'AP-7

BarcelonaUna avioneta de quatre places s'ha vist obligada aquesta tarda a fer un aterratge d'emergència en la via d'accés a una àrea de servei de l'autopista AP-7, la que hi ha a la banda de Cardedeu (Vallès Oriental).

Unes imatges filmades des d'un cotxe i recollides pel canal 3/24 mostren l'aparell estacionat al costat de l'autopista.

Fonts dels Bombers de la Generalitat i del Servei Català de Trànsit han assegurat a l'agència Efe que no hi ha hagut ferits per l'incident, que ha passat cap a dos quarts de tres de la tarda, i que els Bombers ni tan sols hi han arribat a intervenir.

Tot i que encara no se saben les causes d'aquest aterratge forçós, les fonts consultades per l'agència Efe han precisat que el pilot ha aconseguit fer l'aterratge sense entrar a l'autopista.

En qualsevol cas, la situació d'emergència ha portat Acesa a activar el pla d'autoprotecció en alerta, que ja s'ha desactivat.

Problemes al motor

Unes hores després, un equip d'operaris ha acudit al lloc on havia quedat aparcada l'avioneta per desmuntar-la parcialment i endur-se-la amb una grua.

Segons ha informat el propietari de l'aparell, Alejandro Gutiérrez, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) sobre el terreny, el motor s'ha parat quan feia una hora i mitja que havia sortit de l'aeroport de Sabadell i, com que volaven baix, els dos tripulants han fet un aterratge d'emergència per evitar tenir un accident.

Gutiérrez també ha assegurat que no se sap per què s'ha parat, i que ara serà Aviació Civil qui determinarà la causa de l'avaria amb la seva investigació. De moment, l'avioneta està precintada i només els tècnics d'Aviació Civil podran examinar-ne el motor.

stats