Societat 04/03/2016

Un avió que feia la ruta Barcelona-París, a punt de xocar amb un dron

L'incident, qualificat com a "greu", es va produir el 19 de febrer, però no ha transcendit fins avui

Ara
1 min
Un avió d'Air France / EFE

BarcelonaUn avió de passatgers Airbus A-320 d'Air France que feia la ruta entre Barcelona i París va estar a punt de xocar contra un dron –vehicle aeri no tripulat– el 19 de febrer quan iniciava l'aproximació a l'aeroport de Charles de Gaulle. L'Agència d'Investigació i Anàlisi de França (BEA) ha publicat avui a la seva web el comunicat sobre l'incident, que no ha havia transcendit fins avui.

L'autoritat francesa d'investigació de seguretat de l'aviació civil qualifica l'incident com a "greu" i explica que el copilot va percebre el dron quan l'avió es trobava a una altitud de 5.500 peus (uns 1.600 m), una altura superior a la permesa per als drons civils. Va ser llavors quan va haver de desconnectar el pilot automàtic i efectuar una maniobra per evitar la col·lisió amb el vehicle no tripulat, que es trobava a uns cinc metres sota l'ala esquerra de l'aeronau.

El pilot en va ser informat en aquell mateix moment i després d'haver esquivat el dron, la tripulació va informar al control del trànsit aeri de la presencia de l'aparell, es va reactivar el pilot automàtic i es va reprendre la maniobra d'aproximació, segons l'informe de la BEA.

stats