Successos
Societat 29/11/2022

Troben morts els dos barranquistes atrapats al torrent de Lassarell, a Pollença

Es tracta de dos joves residents a Palma, de 28 i 37 anys

2 min
El torrent de l'Assarell, a Pollença, aquest dilluns.

PalmaDos joves residents a Palma, de 28 i 37 anys, han mort aquest dilluns al torrent de Lassarell, a Pollença, mentre practicaven barranquisme. Així ho han confirmat els Bombers de Mallorca a l'ARA Balears. Tot apunta que els dos barranquistes han estat sorpresos per la crescuda de l'aigua davant la intensa pluja. Hores abans, un helicòpter de la Guàrdia Civil havia rescatat una altra jove, de 29 anys, que acompanyava els dos joves.

La Guàrdia Civil i els Bombers del Grup de Rescat de Muntanya, que s'han fet càrrec de les tasques de rescat, han assenyalat que l'al·lota és la persona que ha donat l'avís devers les 16 h, quan feia una estona que no es podia comunicar amb els seus companys. La jove, que anava per davant del grup i ja estava en el darrer bot del torrent, ha donat l'alerta en veure que els dos homes no arribaven. Passades les 22 h del vespre, la Guàrdia Civil ha confirmat la troballa dels dos cossos sense vida. La Policia Judicial s'ha fet càrrec de la investigació per aclarir les causes d'aquest tràgic succés.

Lassarell és un torrent d'aproximadament 2.500 metres de longitud i té un desnivell de 350 metres. Segons apunten els experts, es tracta d'un torrent que, en condicions normals, no presenta gran dificultat, però que es complica en situacions meteorològiques com les d'aquest dilluns. Lassarell disposa de bots que arriben als 30 metres i inclús, en la seva part més alta, als 40 metres. Per fer tot el recorregut s'han de fer més de 30 bots amb corda i es necessiten entre sis i set hores per completar-ho.

Amb tot, cal recordar que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) havia activat l'alerta groga per pluja intensa a Mallorca. 

El torrent de Lassarell, a Pollença, aquest dilluns
stats