Societat 14/03/2021

Armengol: "El virus està en mínims, arribaran 1.000 milions d'euros i començam la vacunació massiva"

Missatge esperançador de la presidenta del Govern un any després de l'inici de l'estat d'alarma

ARA Balears
3 min
Francina Armengol al Parlament de les Illes Balears

PalmaMissatge esperançador de la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, en l'aniversari de l'inici de l'estat d'alarma a Espanya. A través d'una piulada al seu compte de Twitter, la presidenta del Govern ha remarcat que l'escenari actual ens ha de "donar força". "El virus està en mínims, arribaran 1.000 milions d'euros i començam la vacunació massiva", ha destacat Armengol a les xarxes socials.

La presidenta ha aprofitat que aquest diumenge fa un any que el govern espanyol va decretar l'estat d'alarma per agrair a tots els illencs el compromís demostrat durant aquest període i ha destacat que, després de nombroses restriccions, onades i normatives, "a la fi veiem la meta". En la piulada, Armengol ha afegit que estam a punt de vèncer el virus amb un missatge d'unió: "Ja ho tenim a tocar. Junts, tornarem", ha sentenciat la presidenta.

Des de l'inici de la pandèmia, 737 persones han perdut la vida a l'Arxipèlag a causa del coronavirus i més de 55.000 se n'han contagiat. En la seva piulada, la presidenta del Govern balear ha fet referència a les ajudes econòmiques i sanitàries (amb l'inici de la campanya de vacunació i l'augment de dosis que rebran les Illes) que s'esperen en les pròximes setmanes.

Cal recordar que aquest divendres el govern espanyol va anunciar que les Illes rebran gairebé 1.000 milions d'euros en ajudes directes per als sectors afectats per la pandèmia. Se'n beneficiaran unes 40.160 empreses i prop de 250.000 treballadors de l'Arxipèlag.

Un altre dels aspectes que subratlla la presidenta del Govern en la seva piulada és l'inici de la vacunació massiva. En aquest sentit, cal remarcar que el febrer passat el govern espanyol traslladà a Armengol que les vacunes arribaran de manera massiva a final de març i es podrà començar la vacunació generalitzada. Un cop arribin les dosis, l'objectiu de la Conselleria de Salut és vacunar més de 100.000 persones setmanalment per tal d'aconseguir que un 70% dels illencs hagin rebut les dues dosis de la vacuna o estiguin immunitzats contra el coronavirus el mes de juny, coincidint amb l'inici de la temporada turística.

Des que va començar la campanya de vacunació a les Illes, l'Arxipèlag ha aconseguit doblegar la corba de contagis i aquest diumenge Formentera ha assolit l'escenari covid zero: a hores d'ara no hi ha cap persona amb el contagi actiu en tota l'illa. A més, aquest dissabte els ingressos per coronavirus davallaren dels 100 per primera vegada des del 8 d'agost i la xifra de casos actius continua a la baixa amb xifres molt similars a les d'abans de les vacances de Nadal.

Tot i la millora sanitària, el Govern balear ha decidit extremar les mesures per evitar l'expansió del coronavirus a les Illes per Setmana Santa i ha decidit prohibir les reunions socials dins els domicilis i dins qualsevol altre espai privat, de manera que només es podran reunir les persones d'un mateix nucli de convivència. Pel que fa als bars i als restaurants de les Illes, el Govern balear va informar que durant la Setmana Santa es podran trobar un màxim de quatre persones als interiors i sis a l'exterior, amb un límit de dos nuclis de convivència. Aquesta restricció també afectarà tots els espais públics, com ara les platges i les àrees recreatives.

Quant a la mobilitat durant les festes, finalment el govern espanyol va decidir tancar perimetralment totes les comunitats autònomes menys les Balears i les Canàries. A més, els viatgers internacionals podran continuar viatjant a les Illes, sempre amb una PCR negativa si venen de països en risc.

stats