Política 18/02/2021

El govern espanyol trasllada a Armengol que les vacunes arribaran de manera massiva a final de març

La ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, visitarà les Balears les properes setmanes i es reunirà amb els sectors afectats per la pandèmia

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, amb la ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat aquest dijous que té "el compromís i la seguretat" per part del govern espanyol perquè comencin a arribar vacunes de manera massiva a les Balears "a final de març". La cap de l'Executiu s'ha reunit a Madrid amb la ministra d'Afers Exteriors, Arancha González Laya, i la d'Afers Econòmics, Nadia Calviño. Vull donar un missatge de tranquil·litat: el compromís i la seguretat del govern d'Espanya que a final de març arribaran vacunes de manera massiva. La vacunació es podrà augmentar a les Illes Balears", ha dit en acabar les trobades. Armengol ha destacat la importància de la vacunació per poder iniciar la temporada turística i la reactivació econòmica. "Podem treballar conjuntament per fer possible a la nostra comunitat la temporada turística de la manera més normal possible, sabent que tot dependrà de la situació sanitària que puguem tenir. Per això és fonamental mantenir incidències baixes i poder tenir un ritme de vacunació alt", ha afegit.

D'altra banda, la presidenta també ha assenyalat que la ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño, visitarà les Illes en les properes setmanes i es reunirà amb els sectors més afectats per la pandèmia per tractar amb ells mesures que els aportin liquiditat. "Vull anunciar que la vicepresidenta econòmica s'ha compromès a venir les pròximes setmanes a les Balears per reunir-se amb els sectors econòmics i poder treballar conjuntament amb mesures dirigides a la solvència de les nostres empreses", ha explicat.

Quant a la possibilitat d'utilitzar un passaport de vacunació per viatjar, Armengol ha recordat que sempre l'ha defensat. "Veig que és per on estan treballant el govern espanyol i altres països. Ha d'anar paral·lel al procés de vacunació, però també hi ha altres maneres de viatjar que són segures", ha comentat. "A les Balears tenim el control del turisme nacional i internacional a ports i aeroports. Hem demanat que aquest control es pugui estendre tota la temporada turística perquè creiem que és fonamental per garantir la seguretat dels residents i de les persones que ens vulguin visitar", ha continuat. A més, la presidenta ha reclamat que la mobilitat es plantegi "en funció de territoris i no de països".

Quant a una data concreta per iniciar la temporada turística, la cap de l'Executiu ha assegurat que "és impossible indicar-ne una data". "En aquests moments hem de pensar com estan altres països emissors de turistes i la seva situació sanitària", ha explicat. Armengol també ha destacat que "les Balears estan complint". "La situació cada vegada és millor, però encara és un poc alta a Eivissa i les UCI. S'ha de continuar prenent mesures restrictives i aconseguir una incidència acumulada controlada", ha continuat. "Quan estiguem en aquesta situació, haurem de continuar treballant conjuntament per tenir canals de mobilitat segura", ha afegit. La presidenta ha destacat que treballa "per tenir temporada turística aquest estiu, com abans millor".

A més, la presidenta ha apuntat que el Ministeri d'Afers Exteriors treballa per "aconseguir un estatut d'insularitat propi per a les Balears dins la Unió Europea". "Això s'està treballant amb altres països europeus precisament per tenir en compte aquest règim diferent que tenim les illes poblades de la UE", ha dit, a més de comentar que ha tractat "els fons europeus i els projectes que tenim a la Comunitat".

stats