Societat 11/06/2020

L''app' del govern espanyol per rastrejar contagis de covid-19 arrancarà a les Balears

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que començarà a les Illes perquè seran la primera destinació a rebre turistes alemanys

Ara Balears
1 min
La ministra d'Indústria, Reyes Maroto.

PalmaEl govern espanyol impulsarà una aplicació mòbil per poder rastrejar els contagis de covid-19 que començarà a desenvolupar-se a les Balears. Segons ha informat aquest dimecres la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, aquesta aplicació començarà a les Illes perquè seran la primera destinació a rebre turistes alemanys. A partir del 15 de juny començarà el pla pilot de turisme.

La ministra ha assegurat que aquesta aplicació es generalitzarà al conjunt del territori "perquè sigui un indicador d'alerta primerenca que ens permeti tenir més acotat el contagi en cas que es produeixi".

Maroto ha remarcat la importància de la reactivació del turisme i ha assenyalat que, després d'haver aprovat el pla pilot de les Illes, es posaran en marxa diversos projectes de corredors turístics segurs abans de l'1 de juliol. Maroto ha dit que qualsevol comunitat autònoma que estigui en fase tres de la desescalada pot presentar-se per participar en aquests projectes pilots, segons ha informat l'agència Efe.

Segons la ministra, aquesta experiència prèvia, a més de contribuir "de manera rellevant" a la recuperació econòmica, pot ser molt útil per comprovar el funcionament d'identificació, aïllament i seguiment de possibles casos de covid-19, amb un nombre de turistes molt inferior al que pugui haver-hi posteriorment.

Maroto ha assegurat que les dades positives sobre l'evolució de la pandèmia indiquen que l'objectiu d'obrir Espanya al turisme internacional a partir de l'1 de juliol és possible en un marc de seguretat sanitària per a tots.

stats