Societat 04/04/2024

L'aigua com a recurs limitat i vital, eix de la Diada d'Agricultura Ecològica 2024

L'esdeveniment inclou diverses activitats, des de taules rodones i projeccions de documentals fins a l'organització de 70 estands de productors i entitats d'arreu de les Illes

ARA Balears
2 min
Cartell de la XVII Diada d'Agricultura Ecològica.

PalmaPorreres es prepara un any més per acollir la XVII Diada d'Agricultura Ecològica. Aquest esdeveniment, organitzat per Apaema i l'Ajuntament de Porreres, fa vuit anys que tria una temàtica agrària en què centra un debat constructiu. En aquesta ocasió, la diada se centrarà en l'aigua com a recurs vital limitat. En aquest sentit, des de l'organització apunten que, en un context de sequera persistent, l'aigua esdevé una qüestió ineludible. "El debat sobre la disponibilitat de l'aigua ha d'estar present en diversos sectors, com el turístic, però l'agricultura, que és el més sensible a aquesta qüestió, sovint queda en segon pla. Perquè sense aigua, tot cau. Perquè l'aigua és vida, n'hem de parlar", explica el president d'Apaema, Miquel Coll.

Les activitats programades per a aquesta edició són diverses i inclouen jornades de portes obertes a finques ecològiques els dissabtes 13 i 20 d'abril, dues projeccions de documentals amb col·loquis, una d'elles del documental Ganado o desierto, al CineCiutat (Palma) el dimarts 16, així com una taula rodona dijous 18 al Club Diario de Mallorca sobre aigua i agricultura. També es faran presentacions de projectes educatius en l'àmbit de l'ecologia.

Des de l'organització han destacat que el punt àlgid de la diada serà el 21 d'abril, a Porreres, on més de 70 estands d'arreu de les Balears faran mostra i venda de productes amb certificació ecològica. Així, els visitants tindran l'oportunitat de degustar i comprar una àmplia gamma de productes, a més de participar en tasts comentats i showcookings. La jornada també inclourà música en directe i activitats dirigides als més petits.

"És una fita important per al poble", expressa la batlessa de Porreres, Xisca Mora, qui afegeix que, "més enllà de la promoció de l'agricultura ecològica, aquest esdeveniment suposa un exemple per revitalitzar el sector agrari de l'illa i enfocar-lo cap a una agricultura més respectuosa amb les persones i l'entorn". Per obtenir més informació sobre les activitats i com participar-hi, es pot consultar el programa complet a la pàgina web de l'organització.

stats