Societat 03/09/2021

Agustina Vilaret carrega contra l'IB-Salut per "minoritzar" les discriminacions lingüístiques

La secretària autonòmica assegura que han proposat a la Conselleria actuacions urgents per evitar els conflictes lingüístics a l'àmbit sanitari

ARA Balears
1 min
Son Espases en una imatge d'arxiu.

PalmaLa secretària autonòmica de Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha criticat l'IB-Salut per haver "minoritzat" els casos de discriminació lingüística que s'han denunciat a l'àmbit sanitari de les Illes Balears. En una piulada, ha afirmat que "és gravíssim que es minimitzin les xifres dels conflictes lingüístics al sector sanitari" perquè "una sola discriminació o agressió, de qualsevol mena, és inacceptable". "La intolerància i la violència no es poden banalitzar", ha afirmat Vilaret.

Aquesta publicació ve després que l'Última Hora publicàs una notícia en què cita fonts de la Conselleria de Salut afirmant que "hi ha més de 10 milions d'actes mèdics que suposen una interrelació entre professional i pacient a l'any i les 58 denúncies registrades davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics suposa el 0,0058% corresponen a aquestes interrelacions".

Salut ha assegurat a l'ARA Balears que "vetla perquè es respectin els drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears i té serveis de reclamació a gerència per tramitar qualsevol queixa". En aquest sentit, expliquen que quan hi ha una reclamació s'obre una investigació per esbrinar els fets. Així mateix, respecte del cas de discriminació al centre de salut de Son Pisà, han assegurat que "no hi ha cap reclamació ni queixa interposada al centre de Salut ni al Servei d'Atenció a l'Usuari, només una piulada a Twitter".

Vilaret ha explicat a aquest diari que s'han reunit diverses vegades amb Salut i han proposat mesures urgents per evitar els conflictes lingüístics. "Hi som per assessorar i ajudar. Hi ha un problema, s'estan vulnerant drets i s'ha de solucionar". A més, assenyala que més del 60% de les denúncies a l'Oficina són de l'àmbit de la sanitat.

stats