Societat 11/02/2020

El sector agropecuari es concentrarà aquest dimecres a Cort per defensar l'escorxador

Mostren el seu rebuig a la idea del tancament d'aquesta instal·lació

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaEls agricultors i ramaders d'Asaja Balears, Unió de Pagesos de Mallorca i UPA-AIA Illes es concentraran aquest dimecres davant l'Ajuntament de Palma per mostrar el seu rebuig a la idea de tancar l'escorxador municipal, segons ha informat l'agència Efe.

Els representants del sector agropecuari tenen previst donar al batle de Palma, José Hila, un escrit en el qual es reivindica el caràcter de servei públic que té l'escorxador i com el seu tancament suposaria la fi de més del 85% de les explotacions ramaderes de l'illa.

En una nota conjunta en la qual anuncien la concentració, les associacions subratllen que no és "coherent" que un "ajuntament que s'omple la boca per fomentar el consum de proximitat i que vol fer un parc agrari" no tingui la "sensibilitat suficient per entendre que ha de col·laborar per mantenir una infraestructura bàsica" per al sector.

Aquesta serà la segona acció per part del col·lectiu agrícola i ramader de l'illa després de la que es va fer aquest dissabte a Campos i amb la qual persegueixen el suport dels ciutadans i de les administracions per garantir la continuïtat del sector.

stats