Societat 20/11/2019

Sindicats demanen a Cort que pagui la subvenció de 150.000 euros a l'Escorxador

Asaja-Balears i Unió de Pagesos de Mallorca han advertit de la "situació crítica" d'aquesta instal·lació

Ara Balears
1 min
Una carnisseria dins d'un mercat / ACN

PalmaLes organitzacions Asaja-Balears i Unió de Pagesos de Mallorca han advertit aquest dimecres de la "crítica situació" de l'Escorxador de Palma a causa de l'impagament per part de l'Ajuntament de Palma d'una subvenció de 150.000 euros que havia de cobrir el dèficit de l'exercici de 2018, segons ha informat l'agència Efe.

L'empresa adjudicatària d'aquest servei, Escorxador i Serveis Càrnics Palma, ha remès una carta al batle de Palma, José Hila, en què explica que el novembre de 2018, Antoni Noguera va afirmar que s'havia consignat aquesta subvenció en els pressupostos de l'exercici 2019.

No obstant això, Asaja i Unió de Pagesos han lamentat que, un any després, continua sense abonar-se aquesta ajuda i, a més, "no s'ha donat cap resposta positiva" a la petició de l'empresa.

Ambdues entitats han volgut subratllar que l'activitat de servei públic de l'Escorxador és deficitària i que el que es demana és una subvenció dotada en els pressupostos del 2019 per cobrir el dèficit d'explotació de 2018.

Des d'Asaja i Unió de Pagesos no s'entén que el Consistori de Palma "atengui" altres empreses que ofereixen un servei públic i "ignori de manera sistemàtica" les necessitats de l'Escorxador de Palma.

A l'Escorxador es mata gairebé el 60% del bestiar de l'illa i, si tanca perquè "l'Ajuntament no compleix amb les seves obligacions, s'estarà condemnant a desaparèixer" tot el sector ramader de Mallorca, afirmen les organitzacions.

Per tot això, exigeixen que de "manera urgent" Cort "posi solució" a aquest problema i asseguri "d'una manera o una altra" el funcionament d'aquesta instal·lació "vital" per a l'activitat ramadera de Mallorca.

stats