Societat 21/09/2020

Un acusat de violar una dona i calar foc a la seva casa confessa els fets i accepta 40 anys de presó

La Fiscalia demanava inicialment 72 anys per al condemnat, però les parts han arribat a un acord

A. Tarragó
2 min
L'acusat en el moment d'arribar a l'Audiència Provincial de Palma

PalmaL'Audiència Provincial de Palma ha condemnat aquest dilluns un jove francès de 24 anys a 40 anys de presó per robar, agredir sexualment i intentar matar una dona. Tot i que la Fiscalia demanava inicialment una pena de 72 anys, les parts han arribat a un acord a canvi de la confessió del processat, que només haurà de complir 25 anys, segons estableix el Codi Penal. A més, s'hi han afegit alguns atenuants, com ara el de drogoaddicció.

Els fets varen ocórrer entre el 15 i el 17 d'octubre a un edifici del barri de Pere Garau de Palma. Segons l'escrit d'acusació del Ministeri Fiscal, que ha reconegut íntegrament el condemnat –tot i no recordar tots els fets, segons ha destacat–, el jove aleshores estava complint una condemna al centre del Pinaret, d'on es va fugar per cometre els delictes.

La primera vegada que va acudir a la casa de la víctima ho va fer a través del terrat d'un altre edifici, des d'on va botar a l'habitatge. Ho va fer per robar una televisió que més tard va vendre. La segona vegada que va accedir al domicili, dos dies després, va trobar-hi la seva habitant, a qui va amenaçar amb un ganivet per exigir-li una targeta bancària i la clau d'accés, de la qual va extreure més tard 600 euros.

En un moment donat, segons recull el document de la Fiscalia, l'individu va obligar la víctima a fer-li una fel·lació i la va penetrar. Després d'aconseguir el codi de la targeta, la va amenaçar de matar-la si no era correcte, la va fermar de peus i mans i li va treure el telèfon mòbil. A continuació, la va obligar a prendre pastilles tranquil·litzants per tornar-la a agredir sexualment i, amb la intenció de matar-la va iniciar tres focs diferents a la casa, inclosa la zona de l'entrada.

Per assegurar-se que no es despertaria li va subministrar més medicaments i li va cremar part d'una cama per comprovar que estava adormida. Tot i això, la dona va aconseguir despertar-se per la manca d'aire i va poder demanar auxili a través d'una finestra.

L'acusat, que ha confessat tots els fets, s'enfrontava als delictes d'assassinat en grau de temptativa, incendi amb risc per a la vida de les persones, agressió sexual continuada, un delicte de robatori amb força, un altre de robatori amb violència i intimidació, estafa i trencament de condemna. A més, haurà d'indemnitzar la víctima amb prop de 70.000 euros i, una vegada surti de la presó, haurà de complir les mesures d'allunyament de la dona durant 40 anys.

stats