Mobilitat
Societat 22/05/2023

Acord per activar 200 llicències de taxi temporals aquest estiu a Palma

L'objectiu és fer front a l'augment de la demanda que provoca la temporada turística

ARA Balears
1 min
Cua de persones esperant un taxi a Palma

PalmaL'àrea de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Palma i el sector del taxi han arribat avui a un acord que suposarà l'activació de 200 llicències de taxi temporals durant l'estiu per poder evitar els problemes de manca d'oferta i increment desmesurat de la demanda. Així, està previst que 200 nous taxis circulin per Ciutat fins al pròxim mes de setembre i s'elevi fins a 1.446 el nombre de llicències actives durant la temporada alta.

Pel que fa a l'atorgament d'aquestes llicències, en les negociacions entre Cort i els taxistes s'ha acordat que l'assignació es faci mitjançant un sorteig entre totes les sol·licituds admeses i que la vigència estigui estipulada fins al setembre de 2023. Pel que fa a les característiques dels vehicles que podran prestar de manera temporal el servei de taxi, l'antiguitat podrà ser de sis anys per aquells vehicles que s'incorporin a la flota per primera vegada, o de 10, 12 o 14 en funció de la categoria del vehicle per a aquells vehicles que ja estan prestant el servei de taxi a Palma actualment.

A més, durant les reunions per assolir aquest acord, l'àrea de Mobilitat Sostenible i el sector del taxi han acordat també la redacció d'un Pla Regulador per a l'any que ve que definirà les condicions de les llicències temporals de manera permanent i amb vista a properes temporades.

stats