La UIB llança deu propostes per passar la crisi del coronavirus a casa

Anima a fer coses com escriure, pintar o cuinar i també a denunciar rumors poc fiables

"Cuida't i cuidaràs els altres" és el títol del decàleg de propostes de la UIB per passar la crisi del coronavirus a casa. La Universitat, en un comunicat, recorda que "ha suspès temporalment la seva activitat i facilita la docència i el treball en línia". A més, fa una crida a la responsabilitat establint pautes i consells "pel bé de tothom i de tu mateix."

El Govern balear tancarà dilluns la UIB, les escoles i els instituts a causa del coronavirus

Les primeres recomanacions són les establertes per Sanitat, com rentar-se les mans sovint, evitar tocar-se els ulls, nas i boca amb les mans, i mantenir una distància de seguretat respecte de les altres persones d’un o dos metres, a més d'evitar el contacte amb la població vulnerable i fer la compra de manera responsable evitant aglomeracions. Alhora les persones que tinguin símptomes (tos seca, febre o dificultat respiratòria), recorda, han de quedar a casa i telefonar al 061.

En les seves recomanacions, la UIB convida la gent a aprofitar la circumstància d'excepcionalitat per incorporar alguna afició nova i també per fer coses "que sempre has desitjat, però que no has pogut fer per manca de temps: escriure, dibuixar, cuinar...".

També incideix a consultar les fonts d’informació oficials i no transferir missatges de pànic o rumors "que no t'hagin arribat de fonts contrastades. Si en reps de fonts poc fiables, denuncia-ho.", assenyala el comunicat.

"Si compleixes tot això, pots desenvolupar activitats sanes per al cos i la ment, i crear una rutina amb objectius realistes", diu la UIB en el darrer punt.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF