Margalida Capellà, sobre l'oposició del degà de Lletres al curs de memòria democràtica: ”Ens fa reafirmar-nos"

Per ara, hi ha set alumnes inscrits

La doctora en Dret Internacional Públic i Relacions Institucionals Margalida Capellà ha apuntat aquest dijous que el posicionament del degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de les Illes Balears, Miguel Deyà, en contra de la creació del curs d'Especialista Universitari en Polítiques i Recerca en Justícia de Transició i Memòria Democràtica, "ens fan reafirmar-mos que aquest tipus de formació encara és molt necessària a l'entorn balear." No obstant això, afegeix, "totes les opinions són benvingudes" i insisteix en el fet que el projecte del curs va estar publicat a exposició publica i que no va tenir cap esmena.  Així ho ha dit durant la roda de premsa en la qual s'ha presentat aquest curs.

Per ara, aquest curs, que començarà dia 29 d'octubre i acabarà el 27 de març del 2021, ja té "set alumnes inscrits i s'hi ofereixen un màxim de 25 places". Les classes s'impartiran a l'edifici Sa Riera per als alumnes que el vulguin seguir de manera presencial, però també el podran seguir en línia, per tant, hi "podran participar alumnes i professors d'altres territoris. En concret, s'estructura en cinc mòduls i cada un comença amb una conferència a càrrec d'un expert de prestigi.

L'objectiu d'aquest projecte és "analitzar els règims autoritaris i els conflictes armats del passat des d'una perspectiva de drets humans en el present, que combina una visió global amb una altra de centrada en el territori espanyol i les Balears", ha destacat el professor d'Història Contemporània, David Ginard.  Cal destacar que aquest curs és el primer estudi propi i oficial en aquesta matèria de la UIB, i disposa d'una subvenció directa del Govern de 50.000 euros per poder engegar-lo. "És un projecte pioner en el territori espanyol, no hi ha cursos d'aquestes característiques i hi ha una certa necessitat d'implantar estudis així", ha afegit el director general de Memòria Democràtica del Govern, Jesús Jurado.EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF