Josep Pomar, gerent de Son Espases: "L'objectiu és fer compatible l'activitat ordinària amb una altra onada de covid"

També ha explicat que l'ocupació dels casos de coronavirus va descendint de manera lenta 

El gerent de Son Espases, Josep Pomar, ha assegurat en el programa Al Dia d'IB3 Ràdio que a l'hospital hi ha una lleugera estabilitat i que l'ocupació dels casos de covid-19 va descendint de manera lenta. Per això, explica que ara "l'objectiu és fer compatible l'activitat ordinària amb una altra onada de covid-19". 

Pomar ha dit que en aquests moments hi ha 51 pacients amb coronavirus ingressats a l'UCI i que hi ha capacitat per ampliar els llits, ja que el mes passat, amb el nou pla de contingència, "vàrem passar a tenir-ne un centenar". Tot i aquest augment de llits, el gerent assegura que, encara que han anat contractant molt de personal per poder afrontar la pandèmia, "és complicat trobar infermeres per contractar". 

En aquest sentit, el gerent ha remarcat que l'hospital ha recuperat el nombre habitual d'intervencions i que en tornen a tenir "entre 70 i 90 de diàries". Tot i això, ha reconegut que "en algun moment de la pandèmia no ha estat així" i que  les llistes d'espera "encara són una mica superiors" a les que hi havia abans de la pandèmia. 

Respecte de les urgències que s'estan atenent, Pomar ha dit que aquest diumenge en varen tenir 245, mentre que l'any passat per aquestes dates en tenien 390. "Tenim un 30% menys d'urgències perquè la població ha entès que per temes menors no s'ha d'anar a urgències". 

Son Espases es prepara davant un possible augment de contagis de covid-19 després de Nadal

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF