El Defensor del Poble investiga el possible maltractament d'animals durant les festes de Sineu

Responen a la denúncia de l'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals

El Defensor del Poble ha iniciat una recerca sobre la denúncia de l'Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (Anpba) per l'ús de galls i conills vius durant la celebració de les Corregudes del Cós de Sineu.

Segons ha informat l'agència Efe, el Defensor del Poble ha admès a tràmit la queixa de l'entitat animalista i ha requerit informació sobre el presumpte maltractament animal a la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Anpba basa la seva denúncia que la llei de protecció animal vigent a l'Arxipèlag prohibeix expressament l'ús d'animals que puguin sofrir mals o ser maltractats durant la celebració de festes populars.

L’Associació Animalista de les Illes Balears denunciarà l'Ajuntament de Sineu per maltractament animal

L'associació assegura que en les edicions de les Corregudes del Cós del 2016, el 2017 i el 2018 es va suprimir l'ús d'animals, però en la festivitat de l'any passat es varen tornar a lligar a canyes animals de corral. "Anpba confia que amb la seva denúncia, i l'ajuda del Defensor del Poble, aconsegueixin l'erradicació definitiva de l'ús d'animals vius en les carreres del Cós de Sineu".

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF