Societat 20/08/2019

L’Associació Animalista de les Illes Balears denunciarà l'Ajuntament de Sineu per maltractament animal

La polèmica sorgeix arran de la celebració de les festes patronals, en què varen fermar un pollastre i un conill a una canya

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaL'Associació Animalista de les Illes Balears estudia denunciar l'Ajuntament de Sineu per maltractament animal després que durant les festes patronals del municipi es fermàs un pollastre i un conill a una canya. Segons ha informat IB3 Ràdio, l'entitat es reunirà pròximament per analitzar els fets i veure com poden articular la denúncia.

Segons l'Associació Animalista de les Illes Balears, la pràctica de lligar els animals a una canya, que s'havia eliminat durant la passada legislatura, "vulnera la Llei autonòmica de benestar animal". "La llei prohibeix textualment l'ús d'animals en festes que tinguin per objecte el maltractament, sofriment o tractes antinaturals", han sentenciat.

Aquesta activitat es dugué a terme durant les corregudes del Cos, celebrades el passat dijous 15 d'agost amb motiu de les festes patronals del municipi i, a hores d'ara, està en el centre de la polèmica.

stats