Salut i nutrició 19/11/2020

El Mateu Orfila suspèn les operacions previstes per l'augment de la pressió hospitalària

Un total de 99 dels 136 llits de l'hospital estan ocupats

Ivan Martin
1 min
L'increment de casos per coronavirus ha provocat que l'Àrea de Salut de Menorca cancel·lés 13 operacions.

MaóL'àrea de Salut de Menorca decidirà aquest divendres si reprograma les intervencions quirúrgiques que requereixen ingrés hospitalari. L'increment de la pressió assistencial, precipitada pels 11 positius en coronavirus al geriàtric d'Alaior, ha provocat que la direcció hospitalària suprimís un total de 13 cirurgies previstes.

Cal recordar que amb el brot de la covid-19 al geriàtric d'Alaior, els 11 interns contagiats s'han traslladat a l'hospital Mateu Orfila per precaució. En aquests moments, l'ocupació supera el 70%, amb 99 dels 136 llits ocupats. De tota manera, la reprogramació de les sales d'operacions no afecta les intervencions oncològiques ni les urgències. A més, se n'ha habilitat una per poder citar pacients pendents d'una cirurgia major ambulatòria, que no implica l'ingrés hospitalari.

D'altra banda, el grup de sanitat privada Juaneda ha anunciat en les darreres hores que aviat iniciarà les obres del futur hospital de Ciutadella. La nova instal·lació s'ubicarà a la zona del nou port, a la urbanització de Sa Caleta. Ocuparà una extensió de gairebé 6.000 metres quadrats i disposarà 38 llits d'hospitalització, 12 d'hospital de dia i 6 de cures intensives (UCI). També disposarà de sis sales d'urgències, dues sales d'operacions, una sala de parts, una dotzena de consultes externes i serveis de radiologia i laboratori.

stats