Salut i nutrició 28/11/2023

L'IB-Salut Menorca es compromet amb la donació de sang

Amb un índex de 88 donants per cada 1.000 habitants, es Migjorn lidera el rànquing de tots els municipis de les Balears

Iván Martín
2 min
El gerent de l'àrea de salut de Menorca amb responsables de la Fundació de Sang de les Balears.

MAÓEl gerent de l'àrea de Salut de Menorca, el doctor Bernardo Pax, s'ha reunit aquest dimarts amb la directora gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixit de les Balears, Rosa Maria Tarragó, i la coordinadora de la seu del Banc a Menorca, la doctora Paola Guerrero. El propòsit d'aquesta visita era reafirmar la col·laboració i el compromís amb la promoció de la donació de sang entre tots els professionals i també entre els usuaris de l'hospital Mateu Orfila i dels centres de salut.

Amb l'objectiu d'augmentar la conscienciació i la participació ciutadana per mantenir i augmentar el nivell de donacions, es continuaran programant visites periòdiques de promotors i personal del Banc de Sang per captar nous donants mitjançant les taules informatives que s'instal·len en el vestíbul principal del Mateu Orfila. Rosa Maria Tarragó explica que "els pacients estan envoltats de tot un teixit social, de família i amics, que són més conscients de la importància de la donació de sang per a moltes malalties, que estan sans i poden ser donants".

Els joves són una població diana important de les accions de difusió i promoció que la Fundació duu a terme davant la necessitat de garantir el relleu generacional de la borsa actual de donants, que té una edat mitjana de 46 anys. Per això, també són rellevants les xerrades que es fan als instituts de l'illa, com la que es va fer a un centenar d'alumnes de l'IES Cap de Llevant, de Maó.

Amb un índex de donació de 88 donants per cada 1.000 habitants, es Migjorn lidera el rànquing de tots els municipis de les Balears. La darrera memòria de la Fundació, corresponent a l'any 2022, indica que Ferreries ocupa la quarta posició, amb un índex de donacions de 69,8. Amb 1.950 donants actius en el conjunt de l'illa, Menorca registra un índex de donacions de 32,7, prop d'un punt per damunt del de les Balears, situat en 31,8 donacions per cada 1.000 habitants.

stats