Salut i nutrició 17/11/2020

El coronavirus entra a les residències de Menorca: el geriàtric d'Alaior acumula 12 contagis

Els residents del centre quedaran ingressats per precaució al Mateu Orfila

Ivan Martin
1 min
Els onze residents del geriàtric d'Alaior es troben ingressats a l'hospital Mateu Orfila.

AlaiorEl coronavirus ha entrat amb força a la residència geriàtrica Es Ramal d'Alaior. En les darreres hores s'han comunicat un total de 12 contagis, 11 residents i una treballadora. Aquesta situació ha provocat que la direcció del centre hagi decidit suspendre'n les visites i sortides, així com el tancament del centre de dia mentre la situació no es resolgui.

Per recomanació de la Unitat Volant d'Atenció al Coronavirus (UVAC), set residents han estat traslladats a l'hospital Mateu Orfila i quatre ho faran en les pròximes hores. Segons fonts sanitàries, la majoria de contagis són asimptomàtics i la decisió d'ingressar-los en el centre hospitalari respon a criteris de precaució. La resta de residents del geriàtric es troben aïllats en habitacions individuals.

El positiu per covid-19 d'una dona de 75 anys va fer saltar les alarmes. Dissabte ingressava la usuària a l'hospital referència de Menorca i començaven les primeres proves PCR. A la primera onada de PCR, una treballadora del centre resultà positiva, cosa que confirmà que el virus podia afectar més persones. Es dona la circumstància que una treballadora del geriàtric va contreure la malaltia a l'estiu, però el virus no va arribar a propagar-se entre els interns.

stats