Política 25/03/2022

Yllanes proposa a Aragonès crear una empresa pública per "blindar" energèticament Catalunya

El conseller ha assenyalat que aquesta mesura prevista en la Llei de canvi climàtic de les Balears hauria de ser també una realitat estatal

1 min
El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, i la líder dels comuns en el Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach.

PalmaEl conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha proposat aquest divendres al president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que creï una empresa pública per "blindar" energèticament Catalunya.

Durant una reunió mantinguda a Catalunya amb la presidenta del grup parlamentari català En Comú-Podem, Jéssica Albiach, Yllanes ha assenyalat que la creació d'una empresa pública d'energia és una mesura prevista en la Llei de canvi climàtic de les Balears, un fet que considera que hauria de ser també una realitat estatal.

En aquest sentit, ha recordat que "ja existia" una empresa pública d'energia a l'Estat que "el PP va privatitzar". A més, ha explicat a Albiach algunes de les mesures que està posant en marxa l'Institut Balear de l'Energia per fer front a les conseqüències de l'emergència climàtica i per abaratir el llum.

Així mateix, Yllanes i Albiach han coincidit en la necessitat d'impulsar polítiques comunes a la Mediterrània per fer front al canvi climàtic. Per part seva, la parlamentària ha demanat promoure agendes compartides dins una "aliança mediterrània", també al costat del País Valencià, per reforçar vincles i establir una estratègia conjunta davant successos com la crisi per la guerra d'Ucraïna i el canvi climàtic.

stats