Política 22/05/2023

Unides Podem Menorca proposa ampliar les assegurances de caixers i cavalls que participen en les festes

També posaran en funcionament la sala d'operacions per a cavalls de Sa Granja

Iván Martín
1 min
Dos cavalls a les festes de Gràcia, a Maó.

MAÓEl grup d'Unides Podem (UP) ha proposat ampliar les assegurances de caixers i cavalls que participen en les festes patronals de Menorca, una iniciativa que dona resposta a les queixes que s'han produït en els últims anys. La idea és treballar conjuntament amb els ajuntaments per valorar la possibilitat d'ampliar les assegurances municipals, amb l'objectiu de donar més cobertura a dos elements indispensables per a les celebracions estiuenques: caixers i cavalls. En concret, també es cobririen les setmanes prèvies a les festes patronals, així com el transcurs d'aquestes.

La candidata d'UP al Consell de Menorca, Nati Benejam, explica: "Les pòlisses només cobreixen els caixers i cavalls si s'han fet mal durant les festes i pocs moments després, motiu pel qual volem protegir els animals i les persones una vegada finalitzin les festes, així com les setmanes anteriors". D'altra banda, Benejam ha anunciat que posaran en funcionament la sala d'operacions de cavalls ubicada a Sa Granja: "És incomprensible que un cavall que necessita una intervenció quirúrgica s'hagi de desplaçar a Mallorca, ja que a l'illa tenim els mitjans suficients per donar resposta a un sector tan important, i que vetlla pel benestar dels exemplars".

La formació morada ha recordat la incidència del cavall a la cultura i societat menorquina, un animal que té una raça pròpia valorada mundialment i que esdevé a l'estiu un autèntic reclam turístic a través de les festes patronals.

stats