Política 26/04/2023

Unides Podem Menorca demana que els turistes de creuers paguin un impost

Alerten de l'impacte mediambiental i de consum de recursos naturals

Iván Martín
1 min
Una persona pesca mentre passa un gran creuer a Menorca.

MAÓTal com succeeix a Catalunya, Unides Podem Menorca ha demanat aquest dimecres l'aplicació d'un impost que hauria de repercutir-se damunt cada turista que arriba a les Balears en creuer. En concret, la candidata al Parlament, Cristina Gómez, considera que aquesta mesura seria una contraprestació econòmica a l'impacte mediambiental que ocasionen els grans bucs.

Gómez s'ha mostrat partidària de cobrar un impost perquè considera que els efectes de l'arribada de centenars de creuers a les illes, disparen les emissions contaminants, a més d'augmentar el consum dels recursos naturals com l'aigua i l'energia. De fet, en el cas de Menorca, la candidata entén que l'impacte és encara més gran: "venim d'una última temporada on els municipis del llevant de l'illa han fet crides per la falta d'aigua. Precisament, aquests doblers es podrien destinar a accions o inversions relacionades amb la gestió de l'aigua".

D'altra banda, Gómez ha recordat que alguns creuers que han atracat contaminen l'equivalent a 19.000 cotxes: "cal exigir a les navilieres que deixen enrere el fuel i apostin per sistemes més sostenibles. El turisme és important, però no a qualsevol preu", i ha afegit: "hem d'omplir els depòsits d'aquestes ciutats flotants i no podem fer pisos de dues plantes per falta d'aigua?".

stats