Política 25/11/2020

Treballadors de l'aeroport de Menorca denuncien que Aena relaxa mesures covid

Consideren que l'ens està posant en perill la salut de treballadors i usuaris

Ivan Martín
1 min
La plantilla de l'aeroport mantindrà les protestes a les pròximes setmanes per a reivindicar drets laborals i de seguretat.

MaóEl portaveu del comitè de centre de l’aeroport de Menorca, Ramon Carreras, ha denunciat aquest dimecres que Aena ha rebaixat les mesures de seguretat per prevenir de contagis per coronavirus entre la plantilla de treballadors i acusa l’ens públic de posar en risc també tots els usuaris de la instal·lació.

Carreras recorda que la prevenció de riscos laborals és una responsabilitat de l’empresa i lamenta que bombers de Menorca hagin hagut de desplaçar-se a Galícia per assistir a una formació presencial. "Que se'n vagin a Vigo en situació d’estat d’alarma i es mesclin amb gent d’altres aeroports pot provocar que, en cas de contagi, el virus es propagui per tot el territori”, ha comentat, fet pel qual Carreras considera “imprudent i temerari” reactivar aquest curs i creu que la millor solució hauria estat ajornar-lo.

D’altra banda, denuncien el fet que Aena hagi reactivat l’elaboració d’enquestes. “És contradictori que se’ls protegeixi amb mascaretes i pantalles i, paral·lelament, s’enviïn a fer unes enquestes que, tenint en compte la baixa densitat de trànsit i estar en temporada d’hivern, no tenen gaire sentit”, afirmen.

Finalment, lamenten que el trasllat a les noves oficines suposi que el personal comparteixi el mateix espai, mentre que abans es dividien en oficines separades. En aquest sentit, Carreras assegura que, “en un context de pandèmia i de creixement de casos de contagis, és incongruent”, i insisteix que “cada cop les mesures són més restrictives per part de les administracions, però Aena les relaxa i posa en perill la seguretat de treballadors i usuaris”.

stats