Política 16/11/2022

El Senat aprova "analitzar alternatives" a les Illes per limitar la de venda d'habitatges a no residents

La moció presentada per MÉS per Mallorca també inclou la cogestió aeroportuària i el reconeixement europeu de la insularitat

2 min
El senador Vicenç Vidal i el coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia

PalmaEl ple del Senat ha aprovat aquest dimecres una moció presentada pel senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, que destaca "col·laborar amb el Govern en l'anàlisi d'alternatives" per limitar la venda d'habitatges a no residents a les Illes. La votació ha tingut el suport de Coalició Canària, Esquerra Republicana de Catalunya, el PSOE, Junts per Catalunya i el Partit Nacionalista Basc (PNB). El text de la moció, a més, s'ha rebaixat per comptar amb el vot favorable del PSOE, al qual s'ha sumat l'abstenció del PP.

A més, la iniciativa presentada per Vidal inclou la posada en marxa de mecanismes per a una cogestió aeroportuària i el reconeixement europeu de la insularitat. Com ha explicat el senador en la seva intervenció, aquest darrer punt va ser una promesa que el president del govern, Pedro Sánchez, va fer en el que va ser el primer cara a cara amb el president del PP, Alberto Núñez Feijóo. En concret, es duria a terme en el segon semestre de 2023, aprofitant la presidència de la UE per part de Sánchez.

"L'aprovació de la moció suposa haver portat al camp realment proteccionista i preocupat per la situació d'esgotament, i d'haver traspassat tots els límits de creixement, el PSOE", ha afirmat el senador. "Feim entendre al govern que les Balears tenim una problemàtica específica i, per tant, necessitam solucions específiques; no podem ser tractades de la mateixa manera que els territoris peninsulars", ha afegit el coordinador ecosobiranista, Lluís Apesteguia.

El senador illenc pel PSOE, Cosme Bonet, ha declarat que el vot favorable del grup socialista es deu a la necessitat "de regular el mercat, el gran enemic de l'especulació". "La limitació d'habitatges de no residents no és possible en l'ordenament jurídic europeu, així que adoptam mesures per limitar el creixement", ha insistit.

stats